2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Brglez povzročil politični škandal in v stilu svojih prednikov stranko SDS obtožil sodelovanja z nacisti in fašisti! V SDS zahtevajo opravičilo!

Poslanec stranke SD, naslednice Komunistične partije, Milan Brglez je v svoji razpravi obtožil SDS, da so simpatizerji in odkriti podporniki nacističnih in fašističnih skupin, ki se pojavljajo v današnjem času. “Ostro obsojamo njegove besede in zahtevamo opravičilo!” so zapisali v največji parlamentarni stranki, njen predsednik Janez Janša pa je na Twitterju zapisal, da gre za neposreden napad na vrednote EU in evropske Slovenije. 

 

Nekdanji predsednik Državnega zbora in član stranke naslednice komunistov Milan Brglez je na današnji seji državnega zbora pri ponovni obravnavi Deklaracije o evropski zavesti in totalitarizmu dejal, da “so priča vznikanju političnih opcij, ki opravičujejo in celo poveličujejo dejanja nekdanjih nacističnih in fašističnih voditeljev. Enako neverjetno se zdi, da SDS z njimi odkrito ter s ponosom simpatizira, jih podpira in z njimi sodeluje.”

Levica deklaracije, ki obsoja vse totalitarizme ni podprla – razpravo so izkoristili za napad na predlagatelje
Stranka SDS se je ostro odzvala na Brglezove besede in zahteva njegovo opravičilo. Predsednik poslanske skupine SDS Danijel Krivec je poudaril, da so z današnjo razpravo želeli, da vsi podpremo civilizacijske norme, ki so v Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu zapisane. “Koalicija teh norm očitno ne podpira in nas obtožuje radikalnosti. Zahtevam opravičilo Milana Brgleza za izrečene besede.”

Krivec je še poudaril, da se v njihovi poslanski skupini niti z eno besedo niso opredeljevali do nobenega primera iz polpretekle zgodovine, z razpravo pa je koalicija izkoristila za napad, čeprav so izpostavili zgolj to, kar v Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu piše.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine