3.5 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

“Brezmadežni” kandidat SD za evropskega poslanca Matjaž Nemec, njegove laži, zavajanja in pritiski

Matjaž Nemec je že dalj časa opaznejši poslanec Socialnih demokratov. A ne glede na to, koliko časa je v središču medijske pozornosti, se zdi, da so osrednji mediji do njega vedno prizanesljivi, pa če gre za vprašanja o njegovi izobrazbi, na katera je še posebej občutljiv, ali pa o njegovih sorodstvenih vezeh in delovnih izkušnjah. Kot kandidat na listi SD za evropskega poslanca pa se je tudi sam končno znašel na tnalu.

 

Nemec je že celo vrsto let v politiki, a sta njegova oseba in delo do zdaj ostajala precejšnja skrivnost. Kakor piše Požareport, je bil Nemec nesojeni predsednik Nogometne zveze Slovenije, ravno tako pa tudi podpredsednik državnega zbora.

Trenutno opravlja funkcijo podpredsednika Socialnih demokratov, greje poslanske klopi in predseduje parlamentarnemu odboru za zunanje zadeve. Vrh tega pa je še kandidat SD za evropskega poslanca.

Laži, zavajanja, pritiski in nasilje
A ob vsem tem se je neodvisnemu novinarju Bojanu Požarju zdelo vredno osvetliti določene stvari, ki so jih drugi mediji puščali ob strani. Tako je Požar izpostavil, da je Nemec “večkrat javno lagal ali vsaj zavestno dopuščal laži predvsem tabloidnih medijev, da je (bil) ‘osebni tajnik’ Boruta Pahorja, čeprav to ni bilo res”. Nemec je resda bil v Pahorjevem kabinetu, a je bil zgolj asistent tedanje šefinje kabineta Simone Dimic.

Ravno tako je Nemec lagal, da sta z zdaj bivšo ženo Iryno Osypenko še skupaj, ko ga je ta že zapustila. Še več, Nemec je takrat “prisegal”, da sta skupaj. Poleg tega pa se osrednji mediji niso nikoli lotili govoric in informacij, ali je Nemec res izrabljal svoj položaj v politiki in preko poznanstev, da bi državna podjetja odkupovala kiparska dela njegovega pokojnega očeta, kiparja Negovana Nemca.

Zanimivo je tudi dejstvo, da se osrednjim medijem ni zdelo vredno slediti sodni zgodbi Nemca, ko je bil uradno obtožen pretepa svojega nekdanjega očima in bivšega direktorja novogoriškega Hita Danila Kovačiča.

Oportunistični nasprotnik namišljenega “fašizma”
Vse do nedavnega pa je bilo navkljub njegovi politični pripadnosti Socialnim demokratom malo znanega o njegovih dejanskih političnih stališčih. Več kot v resnih medijih se je namreč pojavljal v rumenem tisku. To se je spremenilo s pripravami na evropske parlamentarne volitve, ko je postalo jasno, da mora Nemec dvigniti svoj politični profil, če bi se želel prebiti v Evropski parlament.

Udarjanje po predsedniku Evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju se je izkazalo za še kako priročno. Hitro je namreč postalo jasno, da Nemca ne zanima, kaj je Tajani dejansko povedal, niti da se je Tajani opravičil za kakršnekoli izjave, ki so užalile tako Slovence kot Hrvate. Dejstvo, ki ga osrednji mediji pozabljajo, je, da če bi želeli biti užaljeni zaradi italijanskega iredentizma, ne bi bilo potrebnega več truda kot prižgati televizor in si ogledati kako sejo italijanskega parlamenta. Hitro bi zagnali še kako peticijo, v kateri bi pozivali k odstopu. Tako je tudi Nemec izkoristil priložnost in se prelevil v “histeričnega borca proti napol namišljenemu fašizmu”.

Za konec pa lahko opozorimo še na Nemčeve sorodstvene vezi in trgovino z mamili. Nedavno so namreč nekateri mediji zabeležili, da je “italijanska policija zaradi trgovine z mamili pridržala tudi ‘Novogoričanko L. N.‘”, za katero se je izkazalo, da je sorodnica Matjaža Nemca. Ko so ga vprašali za komentar, se je sprva sprenevedal, da ne ve, za kaj gre. Ko so ga postavili pred dejstvo, kako je možno, da ne pozna sorodnice, pa se je začel izmotavati, da “ni seznanjen s tem, kaj se dogaja v življenju vseh njegovih sorodnikov”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine