16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Brez Birokrata bi še danes pisal račune na roke

Sem samostojni podjetnik, ukvarjam se s kovinsko industrijo. Moja leta niso več rosna in temu primerna je tudi moja »računalniška« ozaveščenost. Izdane račune sem do nedavnega pisal ročno na bloke, ki sem jih kupil v knjigarni. Evidenco izdanih računov sem si vodil v zvezku.

Računalnika sem se še pred nedavnim otepal, kajti to je stvar za mlade, tudi na zbodljivke prijateljev podjetnikov se nisem oziral. Ker se mi je obseg dela povečal, sem se počasi začel »zgubljati«. Tudi čas, ki je bil namenjen mojemu proizvodnemu delu, se je prevesil v administracijo, ki je zame, roko na srce, odbijajoča.

sl2

V prepričanju, da nimam kaj izgubiti, sem na sinovo prigovarjanje privolil, da mi najde računalniški program za izdajanje računov.  Priklopil se je na internet in mi našel program Birokrat. Ogledala sva si njihovo stran, ponujali so brezplačno namestitev programa.

sl3

V prepričanju, da nimam kaj izgubiti, sva poklicala telefonsko številko. Oglasil se je prijazen moški in ponudil namestitev poskusne verzije kar prek interneta, kar sem seveda sprejel. Po končani namestitvi je prijazno razkazal program in me naučil narediti račun. Seveda sem si vse poteze zapisal, s temi zapiski sem kasneje brez težav sam naredil nove račune (seveda s svojimi zapiski). Prvega sem sicer delal nekaj minut, naslednjega sem napravil hitreje, potem pa je steklo…

Odpor do računalnika je kar naenkrat spuhtel.

Še vedno v trdnem prepričanju, da se mi nič ne more zgoditi, sem šel dalje. Brskal sem po dokumentih, ki sem jih po imenih poznal (dobavnice, predračuni, prevzemi). Z resnično enostavnimi navodili mi je uspelo narediti prevzem artikla v skladišče, zatem pa narediti račun za ta artikel.

 

sl4

Od zadrgnjenega »antiračunalnikarja« sem s pomočjo več kot profesionalno prijaznega osebja podjetja Birokrat (sedaj jih že poznam po imenih) postal ponosni uporabnik programa Birokrat. Tudi moje stranke so po nekaj dnevih takoj opazile moj napredek, moji prijatelji podjetniki pa so mi za večne čase ukinili imenovanje Strugar iz kamene dobe.

 

PROMOCIJSKI ČLANEK

Zadnje novice

Sorodne vsebine