31 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Bratuškova se ponovno izneverila Šarcu; kandidat za novega kohezijskega ministra bo znan naslednji teden

V kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca bodo na prošnjo SAB strankin predlog za novega kohezijskega ministra počakali do srede, so za STA pojasnili v Šarčevem kabinetu. SAB bo kandidata za novega ministra predlagala po tistem, ko je s tega mesta na poziv premierja odstopil Marko Bandelli, sicer podpredsednik stranke.

Predsednica SAB Alenka Bratušek je pred nekaj dnevi napovedala, da bosta s premierjem po odhodu Marka Bandellija s tega položaja rešitev našla do danes. V kabinetu predsednika vlade so zato danes pričakovali predlog za novega ministra za razvoj, strateške projekte in kohezijo, a bo v dogovoru z njimi SAB to storila do srede.

Bandelli je moral odstopiti potem, ko ga je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Šarec, po odstopu pa naj bi se vrnil v poslanske klopi. DZ se je z njegovim odstopom seznanil v ponedeljek, ko je začel teči desetdnevni rok, ko mora premier predlagati novega ministra ali obvestiti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kdo drug iz vlade.

Novi minister naj bi pripadal kvoti SAB, z njim pa se bo moral strinjati tudi Šarec. Doslej se je v medijih govorilo o več možnih imenih, a v stranki teh špekulacij niso komentirali.

Po napetostih, ki so se v zadnjih dneh stopnjevale med Šarcem in SAB, nazadnje zaradi predloga novele zakona o izvrševanju proračuna ter pokojnin, pa so se v tej stranki zavili v molk.

Zadnje novice

Sorodne vsebine