-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Bratuškin minister Marko Bandelli kot župan skoraj 130 tisoč evrov občinskega denarja zmetal v eno samo firmo!

Minister iz vrst Stranke Alenke Bratušek Marko Bandelli se zgraža nad obtoženimi (- ne obsojenimi!), češ da ne bo nikoli razumel, zakaj lahko ti kandidirajo in postanejo del ekipe, ki naj bi predstavljala integriteto, poštenost, ljudstvo. A dejstvo je, da ni treba kopati ravno globoko, da naletiš na dokaze, da niti on sam ni nek hud poštenjak.

Razkrivamo, kako je skoraj 130 tisoč evrov občinskega denarja, ko je bil še župan Občine Komen, zmetal v podjetje Jerneja Živica Arhipelag, d.o.o. – in to kljub temu da so njegovi občani nasprotovali projektu, ter mimo vsakršnega javnega razpisa! Sicer zakonito – z razbijanjem zneskov na manjše -, a vseeno zelo sporno, da kar kriči po korupciji.

Medtem ko Marko Bandelli uživa kot minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo, pa iz omare, ko je bil še župan Občine Komen, kot po tekočem traku padajo okostnjaki, ki opominjajo na vse nepravilnosti, ki so se zgodile v času Bandellijevega županovanja. Temu je sicer 22. junija prenehala funkcija župana zaradi izvolitve za poslanca, kako nedorasel je temu položaju in predvsem položaju ministra, kar je kasneje postal, pa pričajo njegovi številni tviti. Med drugim se je na družbenem omrežju Twitter tudi zgražal, češ “nikoli ne bom razumel, zakaj obtoženi lahko kandidirajo in postanejo del ekipe, ki naj bi predstavljala integriteto, poštenost, ljudstvo. Kako lahko nekdo, ki je bil obtožen, mene predstavlja. Nekaj je hudo narobe. To moramo rešiti.” Tudi o njegovem poštenem delu bi se dalo namreč marsikaj napisati …

Ko je bil Bandelli izvoljen, se je Arhipelagu zaprla pipica komenskega denarja
Komenski občinski svetniki so opozarjali že dlje časa, da je Bandelli v času svojega županovanja precej projektov speljal mimo razpisov, večinoma s podjetji svojih prijateljev. Eden izmed projektov, ki najbolj bode v oči, pa je sodelovanje s “hišnim” arhitektom Jernejem Živicem oziroma njegovim podjetjem Arhipelag, d.o.o., ki ima svoj sedež v Izoli, neoznačeno pisarno pa v Ljubljani na stari Tobačni na Tržaški cesti. Aplikacija Erar razkriva, da je to podjetje dobivalo prilive na svoj račun s strani Občine Komen ravno v času, ko je bil Bandelli župan, natančneje med junijem 2016 in majem 2018. 3. junija so bile nato predčasne državnozborske volitve, na katerih je bil Bandelli izvoljen za poslanca, s tem pa se je Arhipelagu zaprla pipica komenskega denarja.

 

Celoten članek lahko preberete tu!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine