0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 25 oktobra, 2021

Branko Marinič je za spremembe in priložnosti za vse

Z volilnim sloganom Glasujmo za spremembe in priložnosti vseh na letošnjih lokalnih volitvah v Občini Videm za župansko mesto kandidira politik z izkušnjami, nekdanji državnozborski poslanec Branko Marinič.

Če bo dobil zaupanje volivk in volivcev, je prepričan, da bo uspešno izpeljal vsebinsko zanimiv program, ki je kot nadgradnja sedanjega stanja v občini, ki pa kljub nekaterim pridobitvam v infrastrukturi ni najboljše, zato so potrebni razvojni projekti in evropska sredstva, je odločen Branko Marinič.

Kandidat za župana Občine Videm Branko Marinič je občankam in občanom Občine Videm dobro poznan, kot nekdanji poslanec DZ RS pa tudi širše. Po izobrazbi je prometno transportni tehnik. Je oče dveh hčera, z ženo Majdo pa živi v naselju Pobrežje pri Vidmu. Od leta 2014 je upokojen, kljub temu pa je še vedno aktiven v politiki. Kar trikrat je bil izvoljen za poslanca DZ RS, in to z veliko večino glasov. Leta 2006 je na lokalnih volitvah kot takratni poslanec kandidiral za mesto župana Občine Videm, a je v drugem krogu izgubil z minimalno prednostjo aktualnega župana.

Stranki SDS je zvest skoraj od njenega nastanka in pravi, da tega prepričanja ne bo spreminjal. Skoraj trideset let delal na Slovenskih železnicah v prometni logistiki, v trženju in pri promociji železniškega potniškega prometa, posebej blizu mu je področje gospodarstva in prav tukaj vidi potenciale občine Videm v prihodnosti. Zdaj je odločen, da je napočil čas za spremembe in za več priložnosti vseh. Prepričan, da je zdaj pravi čas, da dosedanje prakse spremenimo. Več priložnosti mora biti za vse in program SDS gre v tej smeri. Z ekipo izkušenih kandidatk in kandidatov za občinski svet in svete KS zre v prihodnost. Zato si bo prizadeval, da občino »vrne« občanom.

Glavni poudarki iz volilnega programa Branka Mariniča

Obvoznica Videm, večnamenska dvorana v središču občine, dom za starejše v Vidmu, varnejše šolske poti in izgradnja novih pločnikov, bolj urejeni centri in središča Videm, Leskovec, Sela, več sredstev in vpliva krajevnih skupnosti, izkoristiti naravne danosti, več spodbud za drobno gospodarstvo, kmetijstvo in turizem, pomoč mladim družinam, žepnina za mlade, vključene v društvene dejavnosti, boljša oprema za gasilska društva, šport in športno infrastrukturo dvigniti na višjo raven, pa so le nekateri poudarki iz volilnega programa kandidata Branka Mariniča.

Prihodnost občine Videm vidi v izkoriščanju naravnih danostih in njeni geostrateški legi. Potencialnim investitorjem bo potrebno dovoliti, da vstopijo v poslovno-obrtno cono, ki sameva že skoraj desetletje, meni Marinič in dodaja, da občina nujno potrebuje strategijo turizma, ki pa jo je videmski občinski svet na njegovo pobudo že sprejel leta 2000 in je ostala nekje v predalu.

»Občina je zamudila mnoge priložnosti pri črpanju evropskih sredstev in dodatnega denarja iz državnega proračuna. V preteklosti se je v občini kar veliko naredilo, predvsem v zagotavljanju osnovnih infrastrukturnih dobrin, zdaj pa je razvojni trend občine potrebno dvigniti in dober vzorec najdemo pri ostalih občinah na območju Haloz, ki so nas vse po vrsti prehitele. Ljudem je potrebno vrniti zaupanje, da je občina njihova,« izpostavlja županski kandidat Marinič in dodaja, da je v Občini Videm potrebno vzpostavi razumno stanje, ki ne bo zaviralo razvoja in napredka na vseh področjih.

Občino Videm namreč že nekaj let spremljajo nekateri škandali, afere in korupcija. Že nekaj let je občina brez direktorja občinske uprave in je kadrovsko šibka. Vse to vpliva na slabo delovanje in funkcijo občine v najširšem pomenu besede, je mnenja županski kandidat Marinič, ki je tudi prepričan, da je zaradi navedenega občina izgubila številne priložnosti in

konkretna sredstva z razpisov za sofinanciranje razvojnih projektov.

Marinič je mnenja, da je marsikaj mogoče spremeniti na bolje in da ljudje hočejo spremembe, zato tudi kandidira na letošnjih lokalnih volitvah. Pripravljen je pomagati ljudem v občini, izzivi v politiki ga krepijo in pomlajujejo. »Če si kritičen do dela drugih in meniš, da si lahko boljši, moraš biti zraven,« še dodaja Branko Marinič.

TM

Zadnje novice

Sorodne vsebine