16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Branko Grims: Kdaj bo vlada končno ukrepala in poskrbela za ustrezno varovanje južne državne meje?

V notranjost Slovenije neovirano prodira vse več ilegalnih migrantov, kar je zaskrbljujoč dokaz, da južna slovenska meja ni dobro varovana, kakor to trdi Šarčeva vlada.

 

Poslanec mag. Branko Grims je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s povečanjem števila ilegalnih migrantov na območju Slovenije.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

vse več ilegalnih migrantov po nezakonitem vdoru preko državne meje neovirano prodre v notranjost Slovenije. Število se stalno povečuje, napovedi obveščevalnih služb so alarmantne. Ilegalnega migranta so te dni našli celo na področju Bleda, kar odpira številna vprašanja o varnosti in postopkih (odpeljali so ga v azilni dom).

Predvsem je vse to še en zaskrbljujoč dokaz in opozorilo hkrati, da slovenska južna meja ni ustrezno zaščitena, da Slovenija postaja tudi ciljna država za ilegalne migrante, in da ima poslabšana varnostna situacija lahko hitro zelo hude posledice za gospodarstvo. Že en sam napad (oziroma hujše kriminalno dejanje) ilegalnega migranta v kakšnem znanem slovenskem turističnem kraju bi lahko imel za celotni slovenski turizem in vse s področjem turizma povezano gospodarstvo v Sloveniji nepopravljive posledice.

Vlado Republike Slovenije zato sprašujem:

1. »Kdaj in kako bo Vlada Republike Slovenije končno le ukrepala in poskrbela za ustrezno varovanje državne meje ter zagotovila varnost ter zaščito slovenskim državljankam in državljanom ter gospodarstvu in ali bo končno pripravila ustrezne spremembe zakonodaje na tem področju in kakšne ter kdaj?«

2. »Ali bo Vlada Republike Slovenije nemudoma prenehala financirati vse tiste nevladne organizacije, ki pomagajo ilegalnim migrantom pri vdoru na ozemlje Republike Slovenije, saj s svojim nezakonitim početjem ogrožajo tako varnost ljudi kot očitno vse bolj tudi gospodarski razvoj, za katerega je prav varnost temeljni pogoj.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine