4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Božo Predalič: Če Šarčeva vlada ni sposobna ali nima interesa zavarovati slovenskih meja, naj odstopi in prepusti prostor tistim, ki želimo zavarovati Slovenijo

V nadaljevanju objavljamo sporočilo za javnost dr. Boža Predaliča, predsednika odbora za notranje zadeve pri strokovnem svetu SDS: Člani Odbora za notranje zadeve pri strokovnem svetu SDS ves čas t.i. migrantske krize spremljamo stanje in opozarjamo na nevarnost nezakonitih migracij in nujnost doslednega spoštovanja schengenskega mejnega režima na južni meji Republike Slovenije.

Žal ne Cerarjeva, ne sedaj Šarčeva vlada teh opozoril nista jemali resno, posledica česar je veliko število ilegalnih prehodov meje in migrantov, ki so nezakonito in brez ustreznih kontrol prečkali slovensko južno mejo, državni organi pa jih namesto, da bi jim vstop v državo preprečili ali zajete znotraj Slovenije takoj izgnali, nameščajo v t.i. begunske centre v katerih jim, na račun davkoplačevalcev, nudijo standard, ki si ga ne more privoščiti marsikatera slovenska družina.

Med nezakonitimi migranti, ki so vstopili v Slovenijo so bili dokazano tudi teroristi in kriminalci. V zadnjem obdobju se je število nezakonitih prehodov meje še stopnjevalo, posledično pa se je povečalo tudi število kriminalnih dejanj, kraj, vlomov v objekte, v gozdovih pa se je povečalo število zapuščenih šotorišč, polnih nesnage. V prebivalce obmejnih območjih se je naselilo nelagodje in strah za njihovo lastno varnost in varnost njihovega premoženja.

Kljub evidentnemu slabšanju stanja, nam vlada iz dneva v dan zagotavlja, da dogajanje na meji in nezakonite migracije v celoti obvladujejo. V kolikor bi temu res bilo tako, potem do včerajšnje ugrabitve slovenskega državljana s strani ilegalnih migrantov ob asistenci dveh slovenskih državljanov ne bi moglo priti.

Člani odbora za notranje zadeve pri strokovnem svetu SDS ocenjujemo situacijo kot skrajno resno in pozivamo vlado, da nemudoma prične dosledno izvajati schengenski mejni režim in nepredušno zapre meje za nezakonite migrante. Tiste nezakonite migrante, ki jih je in jih še bo zajela na območju Republike Slovenije, pa nemudoma izžene in tako zagotovi varnost državljanov. 

V kolikor Šarčeva vlada tega ni sposobna storiti ali pa za ukrepe nima volje, pa jo pozivamo, da nemudoma odstopi in prepusti prostor tistim, ki nam je mar za Slovenijo, ki imamo voljo in znanje zavarovati slovenske meje in slovenske državljane.
Člani Slovenske demokratske stranke postavljamo Slovenijo in varnost naših državljanov na prvo mesto.

dr. Božo Predalič,
predsednik odbora za notranje zadeve pri strokovnem svetu SDS

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine