9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Boris Tomašič za Demokracijo: Pogosto je bilo videti, da nam ne bo uspelo. Vztrajali smo, za kar gre zahvala vsem sodelavcem, in uspelo nam je. Danes je televizija Nova24TV resna in ugledna televizija z izjemnim vplivom

Piše: Metod Berlec

Ob petletnici delovanja televizije Nova24TV smo se pogovarjali z njenim direktorjem Borisom Tomašičem, ki hkrati vodi zelo odmevno oddajo »Kdo vam laže?«. V pogovoru smo se dotaknili razvoja te televizije, napadov nanjo in aktualnega političnega dogajanja v Sloveniji, ki se je vsaj nekoliko razbistrilo z nedavnim glasovanjem o t. i. konstruktivni nezaupnici v Državnem zboru RS.

DEMOKRACIJA: Gospod Tomašič, v teh dneh televizija Nova24TV zaznamuje peto leto svojega delovanja. Marca 2016 ste začeli oddajati nov televizijski informativni program, ki je v slovenski medijski prostor prinesel nov veter. Nedvomno je zagon nove televizije zahteven projekt tako finančno, tehnično kot kadrovsko!?

TOMAŠIČ: Pred petimi leti smo začeli v skromnih prostorih v četrtem nadstropju na Linhartovi 13 v Ljubljani. Začetek je bil težak in finančno omejen. Da smo sploh lahko začeli, se moram zahvaliti ljudem, ki so želeli spremembe na naši takrat monolitni medijski sceni in so investirali denar v projekt Nova24TV. Kupili so delnice nastajajočega projekta, mnogi so si odtrgali od sicer premajhnih pokojnin. Danes lahko rečem le: Hvala vsem, ki ste verjeli v nas.

Začetki so bili težki. Imeli smo premalo ljudi in denarja. Delali smo v nemogočih razmerah. Primer: naš studio je bil velik 20 m² in visok 2,5 metra. Delali smo z najcenejšo tehniko, vsi smo se učili. Imeli smo ogromno tehničnih težav. Pogosto je bilo videti, da nam ne bo uspelo. Vztrajali smo, za kar gre zahvala vsem sodelavcem, in uspelo nam je. Danes je televizija Nova24TV resna in ugledna televizija z izjemnim vplivom.

DEMOKRACIJA: Epidemija novega koronavirusa je močno vplivala na življenje in delo vseh, tudi medijev, se pravi televizij. Ali pripravljate po koncu epidemije, ko bodo večje možnosti za snemanja v živo, novo programsko shemo, nove oddaje?

TOMAŠIČ: S prvim februarjem smo posodobili programsko shemo in jo prilagodili željam gledalcev. Dokončali smo nove studie, tako da imamo danes na razpolago tri. Od tega je eden velik, saj ima kar 13 metrov veliko videosteno. Prvič smo ga javnosti predstavili prav na rojstni dan televizije ta ponedeljek. Nove spremembe in nove oddaje pa načrtujemo za letošnji september. Bralcem lahko namignem, da med drugim pripravljamo novo oddajo »Razkrito«. Če poenostavim, bo to oddaja, ki bo na prvi pogled podobna Tarči RTV Slovenija, a se bo v nasprotju z njo ukvarjala z resnimi problemi in bo objektivna.

(Celoten članek si preberite v novi številki revije Demokracija.)

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine