11.8 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Boris Peric je na preiskovalni komisiji Jelke Godec lagal, da ne ve, kdo je lastnik podjetja KB 1909 – Vse poti vodijo do financiranja tednika Mladina

“Zadnji kamen v mozaiku, ki nam je manjkal na preiskovalki #žilneopornice. Lastnika Vega Finanz tudi B. Peric, šef KB1909 in nekdanji pred. Saftija Dari Zuppin. Vega Finanz lastniško prisotna v Mark Medical in KB1909 (lastnica Mladine). Nova @TarcaRTVSLO?” je na Twitter profilu zapisala Jelka Godec, državna sekretarka za področje zdravstva, s čimer je postala jasna še zadnja podrobnost v mozaiku razvpite afere z žilnimi opornicami in spornega financiranja levičarskega tednika Mladine. Se bodo na nacionalni RTV tako potrudili pri obelodanjenju te finančne svinjarije, kot so se potrudili pri očrnitvi Janševe vlade v povezavi z zrežirano afero z zaščitno opremo v inkvizicijski oddaji Tarča?

 

Za komentar oziroma pojasnitev celotne situacije pa smo prosili tudi Jelko Godec, ki je pojasnila, da so na preiskovalni komisiji o žilnih opornicah imeli ves čas eno neznanko, in sicer to, kdo je lastnik Vege Finanz. Vega Finanz je bil prvotni lastnik Mark Medicala, počasi  pa je KB 1909 od Vega Finanz odkupovala delež v Mark Medicalu. Godčeva navaja, da se je poleg tega Vega Finanz vseskozi pojavljal tudi kot lastnik KB 1909.

Znano je, da je Vega Finanz nastal iz udbovskega podjetja. “Mi smo na preiskovalni komisiji gospoda Borisa Perica, ki je šef KB 1909 in sedaj tudi stečajni likvidacijski upravitelj, ker je KB1909 v likvidaciji, vprašali, kdo je lastnik Vege Finanz in on je zatrdil, da ne ve. On se je v bistvu zlagal. V istvu je lagal, saj novi dokumenti dokazujejo, da je solastnik Vege Finanz, na skupščinah KB1909 pa je bil pooblaščenec Vege Finanz,” nam je v telefonskem pogovoru pojasnila Jelka Godec. Omenjeni poslovnež je bil torej pooblaščenec Vege Finanz, zdaj pa papirji razkrivajo, da je ravno on lastnik Vege Finanz.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine