9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Boris Cipot: “Škof Geza Filo, s podporo Jankoviču ste poteptali temeljne vrednote reformacije!”

Geza Filo, škof in vodja evangeličanske cerkve augsburške veroizpovedi v Sloveniji, je pred prihajajočimi lokalnimi volitvami javno podprl sedanjega župana Ljubljana, Zorana Jankovića, ki ponovno kandidira.

Janković oz. njegovi podrejeni so del njegove izjave tudi javno objavili: “Gospodu Zoranu Jankoviću, ki se je izkazal z dosedanjim delom, ki ima veliko izkušenj in je blizu ljudem, izrekam priznanje za opravljeno delo. Ker verjamem v bodočnost njegovega prizadevanja za razvoj mesta Ljubljane, ga podpiram pri njegovi ponovni kandidaturi za župana Mestne občine Ljubljana. Prepričan sem, da je dovolj pogumen za nova dejanja, ki presegajo nekonstruktivne poglede, omogočajo strpno sobivanje in širijo dober glas o našem mestu.”

Pri tem pa Cipot opozarja, da se je isti škof Filo pred petimi leti v časopisu Delo izrekel proti takem delovanju duhovščine: »Oglašati se pred volitvami in vernike nagovarjati, za katero politično opcijo naj se odločijo in kako naj glasujejo, ni stvar Cerkve.«

Cipot svoje razmišljanje zaključi z naslednjimi besedami: “Po petih letih je škof slovenske evangeličanske cerkve Geza Filo poteptal, bolje rečeno požrl tudi svoje javno izrečene besede. Kakšna bo nagrada!? Kaj na to porečejo slovenski evangeličani!?”

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine