-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

(FOTO) Bolno! Turnškovi vojščaki s simbolom rdeče zvezde še vedno oboroženi paradirajo v posmeh več deset tisočim zverinsko umorjenim Slovencem, Hrvatom in Nemcem!

Fotografije, ki so nastale ob zaključku pohoda Po poti spominov na prireditvi pri lovski koči na Kopitniku pri Hrastniku, so naravnost neokusne. Na njih je namreč mogoče videti nasmejane državljane, oborožene in oblečene v partizanske uniforme s simbolom rdeče zvezde, ki ponazarja simbol krvave in nasilne komunistične revolucije, ne manjkajo pa niti jugoslovanske zastave in harmonika. Še posebej je žalostno, da se takšne vrste zborovanja odvijajo glede na to, da so na Starem Hrastniku komunisti zverinsko pobili več deset tisoč Slovencev, Hrvatov in Nemcev. Združba, ki nedvomno ne sodi v današnji čas in resno ogroža ustavno ureditev naše države.

 

Glede sobotne prireditve je mogoče najti le skope podatke, in sicer, da je predstavljala zaključek pohoda Po poti spominov, na proslavi pa je spregovoril predsednik sveta ZZB za vrednote NOB Slovenije Blaž Kavčič, ki je nastopil v vlogi slavnostnega govornika. To, da se Kavčiču toži po starih časih, ni nič čudnega, saj predstavlja preverjen kader leve politične garniture. Gre namreč za nečaka pokojnega Nika Kavčiča, nekdanjega finančnika Udbe, ki je v najhujši svinčenih časih vzpostavil sistem vzporedne ekonomije v tujini in po davčnih oazah. In ravno Kavčič je resen kandidat za naslednika Tita Turnška na mestu predsednika zveze borcev, zato ne preseneča, da se ravno sedaj promovira po partizanskih proslavah.

Članek in fotografije si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine