30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Boj za koalicijo za vsako ceno se je začel! Je bil Luka Mesec na kriznem sestanku?

Krizni sestanek? Tako pravi naš vir, ki je včeraj okoli 19. ure predsednika ekstremistične stranke Levica Luko Meseca posnel pred vhodom na sedež Zavoda 14 v podhodu, ki ljubljansko Cankarjevo cesto povezuje z Nebotičnikom, in kjer so v preteklosti že sestankovali vidni člani stranke SMC. “Zavod 14 je ustanovitvena baza stranke SMC,” pojasnjuje poznavalec in dodaja, da po selitvi formalnega sedeža stranke bližje parlamentu tam potekajo pogovori vplivnih članov SMC, kadar želijo ostati neopaženi, so zapisali na spletni strani Škandal24.

 

Včeraj popoldne je završalo, ko je predsednik NSi Matej Tonin na ultimat pogajalcev iz strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS do prihodnjega ponedeljka opoldne, že odgovoril s tvitom. NSi se k pogajanjem pod vodstvom Marjana Šarca ne namerava vrniti. Ob tem je predsednik NSi tudi navedel, da se koalicijska pogajanja z Levico lahko začnejo takoj. “Tako bomo lahko v drugem krogu čim prej izvedeli, ali sta Šarčeva koalicija in Levica kompatibilni,” je dodal.

Vrata za koalicijska pogajanja pod vodstvom LMŠ z Levico so po torkovem sporočilu NSi torej odprta. Šarec je na Facebooku, po twittu Tonina, zapisal, da v LMŠ ugotavljajo, da je možnost pogajanj z NSi v drugem krogu iskanja mandatarja za sestavo nove vlade izčrpana, zato bodo začeli pogajanja z Levico, in to “z iskrenimi nameni”.

V Levici tako lahko danes pričakujejo uradno vabilo na pogajanja, medtem ko je bil neformalen stik z LMŠ na ravni generalnih sekretarjev strank že vzpostavljen. Kako bodo ravnali, pa še ni znano. Koordinator Levice Luka Mesec je sicer v torek predlog za nadaljevanje pogajanj z NSi ocenil kot neresen in neodgovoren.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine