16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

Boj med člani Levice: Poglejte, kako je Luka Mesec strankarskega kolega Miho Kordiša obtožil pretiranega zapravljanja denarja, namenjenega za volilno kampanjo

V javnost je pricurljal del korespondence med člani Levice iz časa državnozborskih volitev 2014. V sporočilih, ki so bila objavljena na Facebooku, lahko vidimo, kako so se Mesec in tovariši jezili na Kordiša, ki je zapravljal skupni denar za nabavo pregrešno dragih volilnih plakatov. 

Bilo je pred štirimi leti, bližale so se državnozborske volitve. Zdaj “koordinator” Levice Luka Mesec je takrat zamenjal Matjaža Hanžka kot obraz več ločenih entitet, ki so se povezale med seboj. Hanžek je kasneje poslansko skupino Levice zapustil.

A kakor so navzven skušali vzbujati vtis enotnosti, e-korespondenca med člani izvršnega odbora IDS, ki je bila objavljena na Facebooku, kaže, kako so bili vpleteni jezni na Miho Kordiša, ki se je nadvse potrudil, da bi svojim tovarišem demonstriral komunistični ideal “vsak po svojih zmožnostih, vsakemu po njegovih potrebah”.

Kordiš je tako po obtožbah Mesca za 80 plakatov zapravil 800 evrov, kar je naravnost razsipno. Mesec ga obtožuje, da je bil enako razsipen tudi glede nabave letakov. V karakteristično meščevskem načinu je koordinator Levice zapisal: “Bomo kaj ukrepali glede tega?”

Ukrepalo se ni nič. Kordiš ne samo, da je bil izvoljen v parlament, ampak je kandidiral in prišel v parlament tudi na letošnjih volitvah. Kar dejansko dovolj pove o Levici sami in njihovem občutku za odgovornost. Ravno tako korespondenca kaže, kako lahkotno v Levici zapravljajo tuji denar. Mar smo potem sploh lahko presenečeni, ko želijo na enak način zapravljati še davkoplačevalski denar?

A. B./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine