15.6 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Bodo pristojne službe ukrepale? Poslance v parlamentu bi tokrat pobijali kar z kijem!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Če gre za resnično osebo, slovenska policija in tožilstvo ter sodstvo ne bi smeli imeti veliko dela. Ko bo prvi za takšne pozive odgovarjal, se bo s tem končalo,” je direktor Ukoma Uroš Urbanija izpostavil primer grožnje, ki je zrela za kazenski pregon in kakršne pri nas pogosto ostajajo nesankcionirane. Kot kaže, gre celo za enega izmed komentarjev na FB strani Slovenske tiskovne agencije. 

Uporabnica družbenih omrežjih, ki se izdaja za Vero Janković Olujić je v spornem komentarju zapisala: “Vsi  vi v parlamentu niste vredni, da vas pljuvamo … Ubit vas je treba s posrano toljago, izdajalci!” Toljaga je v prevodu kij ali gorjača. Po eni strani tovrstni zapisi razodevajo, kako obupani so nekateri levi ekstremisti in kako se jim meša od vsega “hudega”.

Obenem nam ob tovrstnih grožnjah na misel pride nedavna pljuvaška akcija levih ekstremistov z naslovom “Pljuni in se nasmehni, tako bo dan lepši!” Demonstranti so v okviru te akcije obkolili, grozili in popljuvali poslanca NSi Jožefa Horvata. Podobnih groženj pa sta bila deležna tudi prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti in Tadeja Šuštar, prav tako iz vrst NSi. Grožnje je prejela celo infektologinja Mateja Logar.

Ob tem pa gre spomniti na počasnost ukrepanja organov kazenskega pregona, ko so žrtve groženj predstavniki desnih političnih opcij in na njihovo hitrost oziroma odzivnost, ko se grozi “prvorazrednim” predstavnikom ljudstva. Pred meseci smo poročali o primeru, ko sta enako grožnjo prejela minister za notranje zadeve Aleš Hojs in prvakinja SD Tanja Fajon.

Infektologinja in vodja vladne strokovne skupine za boj proti covid-19 dr. Mateja Logar. (Foto: Facebook)

V primeru grožnje Hojsu je okrožno državno tožilstvo prijavo grožnje zavrglo, medtem ko je po enaki grožnji Fajonovi njen pisec prejel vabilo na policijo. V drugem primeru je seveda šlo za kritično provokacijo, ki je dokazala, da pri zaščiti slovenskih državljanov velja kastni sistem oziroma prvo- in drugorazredna merila. Grožnja se je sicer glasila: “Pes, ki ga je treba likvidirati!”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine