7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Bo v spopadu zmagala Erjavčeva ali Židanova kandidatka za šefinjo Protokola RS?

Pred nami je pester teden, ki bo v praksi pokazal, koliko moči ima v rokah novoizvoljeni predsednik Državnega zbora RS Dejan Židan. Gre za spopad med stranko SD in bodočim ministrom za obrambo Karlom Erjavcem glede nove šefinje Protokola Republike Slovenije.

Po odhodu Ksenije Benedetti, ki je veljala za večno šefinjo protokola, se za funkcijo potegujeta Vlasta Vivod in Petra Culleto. Culletova je vidna članica stranke SD, opravljala pa je tudi delo šefinje kabineta Andreje Katič na ministrstvu za obrambo, ki se bo sedaj preselila na ministrstvo za pravosodje.

Balažic Vivodovo označil kot dejansko vodjo zunanjega ministrstva
Na drugi strani pa Vivodova po navedbah Požareporta velja za dolgoletno sodelavko iz zaupnico bodočega obrambnega ministra Karla Erjavca. Vivodova predstavlja tisto visoko uradnico, za katero je nekdanji veleposlanik Milan Balažic dejal, da je ona tista oseba, ki dejansko vodi zunanje ministrstvo, Erjavec naj bi ji namreč sledil iz “intimnih razlogov”.

Glede na to, da veljata tako Vivodova kot tudi Culletova za zelo ambiciozni, bo nedvomno zelo zanimivo spremljati kadrovski boj med strankama. Služba protokola nedvomno velja za prestižno, saj zaposluje okrog 30 ljudi, pri čemer pa je potrebno zavedanje, da delo ni tako naporno, saj ima Slovenija več rutinskih domačih proslav kot pa velikih protokolarnih obiskov tujih državnikov.

H. M./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine