16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Bo plenilska koalicija SD, SMC tudi v prihodnje vladala v Murski Soboti?

Zdaj je že več kot očitno, da ima dosedanji soboški rdeči župan Aleksander Jevšek že položen rdeč tepih še za en županski mandat. Opozicijske stranke niso našle primernega obraza, ki bi ga vrgel z županskega trona. Ob tem se postavlja bolj pomembno vprašanje, koga bodo volivci v Murski Soboti posadili v mestni svet. Bo v Murski Soboti še naprej vladala plenilska koalicija SD in SMC s podporo Levice, ali pa bo opoziciji uspelo zasesti večino v mestnem parlamentu in s tem ustaviti partijske plenilce iz vrst Židanove SD in SMC. Bo tudi letošnje lokalne volitve zaznamovala kraja VIP vstopnic za Noč čarovnic, ki jo pripravlja rakičanski javni zavod RIS, katerega direktor je eden najbolj pogoltnih Cerarjevih kadrov in mestni svetnik SMC dr. Robert Celec.

Sodeč po današnji vložitvi kandidatne liste  SMC za Mestni svet občine Murska Sobota, dosedanji Cerarjevi plenilci dr. Mitja Slavinec, dr. Robert Celec in Marjan Gujt računajo še na en mandat. Dosedanja štiriletna španovija s svetniki Židanove SD se jim je materialno še kako obrestovala, saj jim je župan Aleksander Jevšek na široko odprl občinsko proračunsko blagajno.

Mestni svetnik in rakičanski “graščak” dr. Robert Celec, direktor javnega zavoda RIS Rakičan oziroma Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan, je pred štirimi leti pred in po lokalnih volitvah poskrbel za precej vroče krvi. Anonimke so ga bremenile, da naj bi z 200 VIP-vstopnicami na Noč čarovnic, ki jo že nekaj let prireja RIS Rakičan, vplival na izid županskih in lokalnih volitev. Zanimivo, iz pisarne njegovega zavoda v rakičanski graščini, je neznanec odtujil prav 200 vstopnic. Tudi letos se v Rakičanu obeta Noč čarovnic, morda bodo tudi letos volilni izid krojile VIP vstopnice?!

Z dr. Robertom Celcem je povezanih veliko sočnih štorij. Ni le direktor zavoda RIS Rakičan in občinski svetnik, je tudi na čelu Zavoda Roka, ki ima sedež na njegovem domačem naslovu v Černelavcih, ki je izdajatelj lokalnega spletnega portala Pomurec.com. Pred nekaj meseci je skandal24.si razkril, kako Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje terja več kot sedem evrskih tisočakov od Zavoda Roka, ki naj bi se ukvarjal s podjetniškim svetovanjem in od države na račun novih zaposlitev pokasiral 150 tisoč evrov, čeprav že leta 2016 zavod ni imel niti enega zaposlenega. Vsega skupaj je Celec od države  počrpal neverjetnih 298 tisoč evrov.

Preberite več na naslednji POVEZAVI.

 

 


Zadnje novice

Sorodne vsebine