8.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Bo Črnčec izpolnil, kar je nekoč zapisal, in razčistil vpletenost Jerneja Sekolca v mednarodni škandal?

Nekdanja agentka v arbitražnem sporazumu Simona Drenik je na včerajšnji Tarči priznala, da je arbiter Jernej Sekolec tisti, ki jo je poklical na njen telefon in s tem povzročil afero prisluhov, v katero so nas ujele tuje tajne službe. Damir Črnčec, vodja skupine za implementacijo arbitraže, je ob izbruhu afere na Twitterju zapisal, da je Sekolec izdal Slovenijo, škandalozna hrvaška objava arbitražnih prisluhov pa bi se morala popolnoma razčistiti. Bo Črnčec sedaj, ko je tudi svetovalec premierja Marjana Šarca za varnost in ima na voljo vse vzvode, držal besedo in razčistil vpletenost Sekolca v mednarodni škandal?

Potem ko je Komisija državnega zbora za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs) v sredo, 29. maja 2019, v zvezi s prisluhi, ki so torpedirali arbitražni postopek med Slovenijo in Hrvaško, zaslišala agentko zunanjega ministrstva Drenikovo, slovenskega arbitra Sekolca in nekdanjega direktorja Sove Rupnika, so ugotovili, da se pričanja nekdanjih direktorjev Sove ne ujemajo s pričanjem Drenikove.

Predsednik Knovsa Matej Tonin je iz tega razloga napovedal podrobnejšo preiskavo in dodatno zaslišanje drugih vpletenih, med njimi tudi nekdanjega zunanjega ministra Karla Erjavca, ki je Tonina označil za “notoričnega lažnivca” in povedal, da predsednik NSi s svojim ravnanjem škodi slovenskim interesom.

Včeraj smo poročali, da je slovenski arbiter sodnik Jernej Sekolec za svoj del odgovornosti pri torpediranju arbitražnega postopka izrazil obžalovanje. Kot gostja v Tarči na javni televiziji, pa je odgovornost za svoj del prevzela tudi nekdanja uslužbenka zunanjega ministrstva Simona Drenik, ki so jo ujeli na prisluhih, kako daje arbitru navodila. A ob tem ne gre pozabiti, da je bil Sekolec tisti, ki je izsilil pogovor z Drenikovo, ob tem pa je zanemaril vse varnostne standarde.

Celoten članek preberite tukaj!

Zadnje novice

Sorodne vsebine