14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Bizarnost levičarskega uma ne pozna meja: za soorganizatorko levičarskih protestov Tjašo Prošek je vzklik “smrt janšizmu” že več kot 30 let del tradicije?!

Razvpita soorganizatorka levičarskih protestov v Ljubljani Tjaša Prošek je pred dnevi na twitterju objavila fotografijo, na kateri odgovarja na anketo z vprašalnika, ki ga je v slovenska gospodinjstva poslala SDS. 
 
Med vprašanji je namreč tudi tole: “Ali menite, da je odločitev ljubljanskega tožilstva, da kazensko ne preganja organiziranih groženj s smrtjo drugače mislečim (Smrt janšizmu!), ki jo širijo pripadniki ekstremne levice, pravilna?” Kot je razvidno s fotografije, je Proškova (ali kdorkoli je to že izpolnjeval) obkrožila DA. In zraven pripisala “SMRT JANŠI, SMRT JANŠIZMU JE ZAPIS IZ LETA 1988!”
 
Zanimiv način torej, kako ekstremna levičarka opravičuje uporabo takih parol – po njeno je “smrt janšizmu” in celo grožnja s smrtjo konkretni osebi tako ali tako že del tradicije. Sicer je povsem mogoče, da se je napis na enem od zidov res pojavil že takrat (to naj bi dokazovala fotografija, ki jo je soorganizatorka protestov objavila kasneje), a to je bilo zagotovo delo katerega od agentov ali zunanjih sodelavcev Udbe in/ali KOS JLA. In sedaj naj bi bile takšne parole povsem upravičene, ker so jih menda pisali že takrat? Res čudaška in bizarna logika.

Sicer pa, spremni dopis k fotografiji (“Odgovoren državljan izobražuje tudi take, ki jim ne gre ravno lahko v glavo. @JJansaSDS vam nagaja spomin? @strankaSDS me boste res obvestili o rezultatih ali bo spet 550 000 000 Slovencev podpiralo vaše sprevrženosti?”) pove vse o “kulturi” teh, ki organizirajo proteste….

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine