7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Bizarno: Celo japonski medij poroča, da Šarčeva vlada ne bo imela časa za šale, zaradi številčne in pisane koalicije pa ne bo mogoča izvedba reform, sledilo bo razočaranje Slovencev

Japonski medij Japan Times poroča tudi o političnih razmerah v Sloveniji. Toda razlog je nadvse bizaren: ker je slovensko vlado prevzel komedijant Marjan Šarec, med vladanjem pa ne bo časa za hece, zaradi koalicije petih oziroma šestih strank. Japonci opozarjajo, da Šarčeva vlada ne bo zmogla izpeljati reform, kar bo vodilo v veliko nezadovoljstvo Slovencev.

 

Zaradi bizarnosti politične situacije v Sloveniji, se je naša država pojavila tudi v zapisih japonskega Japan Timesa. Tam so zapisali, da je vlado prevzel satirik, ki je nekoč uprizarjal skeče o drugih slovenskih politikih.

Sledilo bo razočaranje Slovencev
Marjan Šarec
, ki je s svojimi 40 leti postal najmlajši premier v zgodovini države, bo po pisanju Japoncev težko držal skupaj tako številčno koalicijo, hkrati pa bo imel za vratom močno desno opozicijo. Zaradi tega Šarčeva vlada ne bo zmožna izpeljati reform, temu pa bo sledilo razočaranje zgolj dvomilijonskega naroda.

Šibkost Šarčeve vlade se je po pisanju japonskega medija pokazala že v četrtek, ko je bila ta izvoljena, saj jo podpira komaj polovica 90-članskega parlamenta. Vodja opozicije je tudi oseba, ki jo je Šarec imitiral kot komedijant in je s svojo stranko zmagala na volitvah, vendar z njo niso želeli sodelovati, da bi sestavili vlado.

Za komentar so povprašali tudi nekdanjega Šarčevega sodelavca z Radia Slovenija Saša Hribarja, ki je o njem dejal, da je končal dobro plačano kariero igralca, da se je podal v politiko.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine