30.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Bizarni šef ZZB NOB: Na žensko, ki mu je oporekala, vpil “Koza!”, upa si le, ko je anonimen

Med najbolj bizarnimi liki slovenskega javnega življenja je v tem trenutku nedovno predsednik ZZB NOB Tit Turnšek, petkratni ločenec, ki promovira spletne zmenkarije. Da ima težave z ženskami, posebej takimi, ki se z njim ne strinjajo in se mu ne podredijo, ampak mu povedo, da nima prav in se mu uprejo, je dokazal pred tremi leti, ko je prišel pred parlament podpirat Luko Meseca in Branimirja Štruklja v napadih na privatizacijo.

Skoraj bi jo “užgal”

Vse, kar je od shoda ostalo, je posnetek Turnška, ki na novinarko Financ Petro Sovdat vpije: “Koza! Koza ste!” In: “Kaj pa vi sploh znate? Vi itak pišete samo tisto, kar vam naročijo.” Sovdatova je neprijetno srečanje pozneje popisala v tekstu, kjer je zapisala tudi: “Snemalci iz drugih medijskih hiš so dejali: ‘Malo je manjkalo, da te ni užgal.’”

Da je temu tako, boste videli in slišali, če si boste ogledali posnetek TUKAJ.

Ponesrečen piar poskus popravka imidža

A tu se bizarnost Tita Turnška šele pričenja. Približno dve leti po napadu na Sovdatovo se je Turšek pojavil na YouTubu v povsem novi luči. Kot veliki šarmer, ob tem pa očitno hoče biti tudi moderen uporabnik sodobni tehnologij. V borčevski zvezi so strategi očitno ugotovili, da potrebuje agresivni Turnšek popravek imidža. Nastal je bizarni posnetek, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

Če ste imeli želodec in ga pogledali do konca, ob tem pa še poslušali, kar Turnšek govori, kar, priznamo, je res težko, ste najbrž tudi ugotovili, da je Turšek agresivni samoljubnež, ki se rad skriva v anonimnosti.

Iskrica ni poskočila

Da je Turnšek ob Sovdatovi veliko bolj čustven (čeprav je izražal izključno negativna čustva) kot do Marije, ki je njegova šesta žena, pač razberemo iz telesne govorice. Da se je pročil z žensko, ki mu sploh ni bila všeč, na spletni strani portala za zmenkarije, ki ga oglašujeta, odkrito povesta: “Ugotovila sva tudi, da sva vse otroštvo in mladost živela 500 metrov narazen, a se nikoli nisva ‘srečala’. Tudi klasično gimnazijo sva obiskovala skupaj, Marija je bila le eno leto pred mano. Oba sva se v tistih letih tudi hodila kopat na isto kopališče. Nikoli se nisva uzrla. Srečala pa sva se tudi pozneje, povsem službeno, a iskrica prav tako ni preskočila.”

Anonimen je odkrit

Tik pred koncem posnetka pa Turnšek, ki spoznavanje svoje zadnje žene opisuje kot stavčno analizo, razkrije svoj pravi jaz, ko reče: “Tam si lahko bolj odkrit, ker si anonimen.” Še prej pa Turnšek prizna, da z Marijo shaja, ker imata “enake poglede, enaka stališča…” Kako bo pogovor izgledal, ko jih ne bosta imela, priča posnetek Turnškovega izpada na Sovdatovo.

Kritiko svoji šesti ženi je Turnšek ponovil še v februarski številki revije Zarja, ko je Alenka Sivka zapisala: “Če bi jo spoznal »v živo«, v kavarni, verjetno ne bi bil z njo.” V izpadu nad novinarsko kolegico Petro Sovdat pa Alenka Sivka očitno ni videla nič omembe vrednega, saj o sramoti, po kateri bo v slovensko zgodovino zapisan Tit Turšek, ni zapisala niti besedice. Raje ga je spraševala stvari, za katere ji Turnšek odgovaja, da o njih ne mara govoriti. Morebiti pa se je bala, da bi ga drezanje v napad na Sovdatovo spet zavrtelo na obrate, ko bi ponovil napad?

Škandal24

Zadnje novice

Sorodne vsebine