22.5 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

Bizaren kadrovski vrtiljak na RTVS: V igri za novega direktorja nacionalne televizije ostajata razvpita Mojca Pašek Šetinc in Zoran Medved

Programski svet RTVS bo na seji 18. junija predvidoma odločal tudi o novem direktorju nacionalne televizije. Na razpis, ki se je iztekel 28. maja, so prispele štiri prijave. Od teh je ena prispela prepozno, ena pa se je izkazala za nepopolno. Po še vedno neuradnih podatkih sta pravočasno in popolni prijavi oddala Mojca Šetinc Pašek in Zoran Medved.

 

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Igor Kadunc naj bi se tako pri iskanju naslednika Ljerke Bizilj, ki je mandat direktorice televizije predčasno končala 4. junija, odločal med donedavno urednico televizijskih dnevnoinformativnih oddaj Šetinc Paškovo in odgovornim urednikom televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV centru Medvedom.

Kadunc mora svojo izbiro, če se bo sploh odločil za katerega od obeh kandidatov, programskemu svetu sporočiti teden dni pred omenjeno sejo 18. junija. Direktorja televizije, enako kot v primeru radia, imenuje generalni direktor RTVS na podlagi javnega razpisa po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta.

Od odstopa Biziljeve opravlja Kadunc v okviru pooblastil generalnega direktorja tudi naloge direktorja nacionalne televizije. Takšno odločitev je sporočil na seji programskega sveta 21. maja, zanjo pa ni rabil soglasja sveta.

Sicer je po neuradnih podatkih nepopolno prijavo za mesto direktorja televizije oddala nekdanja urednica razvedrilnega programa Miša Molk, ki je bila tudi prva varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev. Kdo je zamudil s prijavo, pa STA ni uspela izvedeti. Molkova naj bi že v preteklosti poskušala priti na mesto direktorja TVS.

Je pa vsekakor bizarno, da se za funkcijo direktorja poteguje novinarka, ki je podobno kot Eugenija Carl znana po svojem ideološkem džihadizmu…

Zadnje novice

Sorodne vsebine