9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

PA TO JE NORO! Ker je konj Megi v gozdu pomulil nekaj trave, kar ne bi smel, je inšpektor kmeta kaznoval s 400 evrov kazni! Kmetje, čas je, da na Gregorčičevi postavite giljotino!

“Kmet je šel na sečnjo v gozd. Medtem ko je podiral drevesa, se je konj pasel (v gozdu). In ker država v gozdnogojitvenem načrtu ni predvidela konjske paše, je kmet kasiral 400 € kazni,” se na socialnem omrežju Twitter glasi objava o še eni izmed birokratskih norij v naši državi.

Na portalu Nova24TV redno objavljamo probleme birokratskih nesmislov, administrativnih ovir in nesorazmerno visokih glob, ki vsakodnevno dušijo običajne ljudi pri njihovih vsakodnevnih opravilih. Glede na dosedanjo prakso lahko mirno zapišemo, da je Slovenija z birokratskimi nesmisli obremenjena država, ki nujno kliče po deregulaciji in debirokratizaciji.

Tokrat smo se seznanili z odločbo gozdne inšpekcije, ki je 20. avgusta letos kaznovala kmeta Jožefa Furlana iz Komna na Krasu, ker je konju z imenom Megi dopustil pašo, ki ni predvidena z gozdnogojitvenim načrtom. Inšpektorica Mirica Križaj mu je naložila kar 400 evrov denarne kazni. Kot je zapisal avtor tvita v pojasnilu, je kmet prejel kazen, ko je bil na sečnji v gozdu, med podiranjem dreves pa je svojega konja spustil, da se je ta prosto pasel. “In ker država v gozdnogojitvenem načrtu ni predvidela konjske paše, je kmet kasiral 400 € kazni.” 

C. Š.

Zadnje novice

Sorodne vsebine