17.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Bi tem ljudem zaupali vodenje vladnih resorjev? Šarec in Črnčec v vlado v senci predlagala udeleženko resničnostnega šova in rekorderko med prestopniki strank

Drage dame in gospodje, dočakali smo še en presežek stranke Marjana Šarca. LMŠ je predstavila t.i. programsko vlado ali vlado v senci, v kateri je nekaj bizarnih oseb, kot je udeleženka šova Big Brother Nina Maurovič, ženska različica Janija Möderndorferja Nika Poglajen in pritepenca iz SAB in SMC Iztok Purič in Ksenija Klampfer. Poteza je razburila tudi nekdanje partnerje v vladi Marjana Šarca.

Marjan Šarec še vedno misli, da se mu bo s pomočjo protestnikov, nevladnikov, kulturnikov, sindikatov in dominantnih medijev uspelo vrniti na premierski stolček. Zato so v stranki LMŠ predstavili programsko ekipo, ki naj bi predstavljala alternativo trenutni oblasti. A če je to alternativa, bi bilo veliko bolje, če bi Šarec naprej iskal puško v koruzi. Izkazalo se je tudi, da sta bila nekdanja ministra Šarčeve vlade Ksenija Klampfer in Iztok Purič krta v svojih nekdanjih strankah SMC in SAB.

Ne glede na skupni boj proti vladi so stare rane med nekdanjimi vladnimi zavezniki še vedno odprte. Tako se je generalni sekretar stranke SAB Jernej Pavlič zahvalil Šarcu, da je Iztok Purič lahko v udarnih televizijskih terminih “pljuval lastno stranko”, ker je Šarec mislil, da bo izsilil predčasne volitve. “Tako se gradi zaupanje in sodelovanje, čestitke obema z Damirjem,” se je na politično potezo odzval Pavlič.

Kmetijska ministrica bi bila Nina Maurovič, ki je v šovu Big Brother priznala varanje moža
Šarčeva ekipa je večinoma sestavljena iz bivših ministrov in sekretarjev njegove vlade ter poslancev trenutne sestave državnega zbora. Med imeni njihove vlade so nam v oči padla sledeča imena. Predsednica odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo nekdanja udeleženka Big Brotherja in pevka Nina Maurovič. Ta je bila nekaj časa celo nadomestna poslanka, drugih političnih izkušenj s politiko in področjem kmetijsko-gozdarskega resorja nima. Kot je zapisano na uradni strani LMŠ, je Mauričeva po izobrazbi industrijska oblikovalka. Med drugim ima še zapisano, da je bila televizijska novinarka, kreativna in izvršna producentka ter urednica, zapisana medijem. To le dokazuje, da stranka LMŠ nima niti enega kompetentnega strokovnjaka za kmetijstvo, da kot alternativo pomoči slovenskim kmetom ponujajo nekdanjo estradnico.

Kot alternativo kulturnemu ministru Vasku Simonitiju so v LMŠ predstavili znano svetovalko Niko Poglajen. Ta je svoje strokovne “usluge” delila mnogim. Njen bogati repertoar zavzemajo stranke Zares, Državljanska lista, Stranka Alenka Bratušek, Desus in sedaj LMŠ. V intervjuju za enega izmed Odlazkovih medijev je na svoje politične prestope odvrnila, da je nekaj biti član stranke, drugo pa je delo za poslansko skupino. Poglajnova je v preteklosti zasedala nekaj pomembnih političnih funkcij, v času Šarčeve vlade pa je bila državna sekretarka v kabinetu vlade, odgovorna za koordinacijo med državnim zborom in vlado. Njen stik s področjem kulture predstavlja njen oče, dolgoletni novinar Dnevnika in član programskega sveta RTV Slovenija, Jože Poglajen.

Klampferjeva in Purič našla novega gospodarja
Marjan Šarec je s predstavitvijo ekipe dokazal, da mu je šlo le za uničevanje koalicijskih partnerjev v času njegove vladavine. Pri tem sta mu pomagala nekdanja članica SMC in ministrica za delo Ksenija Klampfer in član SAB-a ter minister za kohezijo, Iztok Purič. V teh dneh pa je dokončno padla škandalozna odločitev Klampferjeve, ko je kot vodja upravne enote v Mariboru prepovedala koncert hrvaškega glasbenika Thompsona. Kljub temu, da je bil koncert razprodan, se je večji del radikalne in ekstremne levice odločil, da bo uporabil vsa sredstva, da do koncerta ne pride. Pri tem so pomagale leve stranke, Cerarjeva vlada in dominantni mediji, češ da v Sloveniji ne bomo dajali prostora ustaškim idejam, ki naj bi jih na svojih koncertih širil Thompson. Žrtev te ideološke poteze je bil tudi novinar in voditelj RTV Slovenije Igor Pirkovič, ki je zaradi intervjuja s Thompsonom izgubil uredniško mesto v oddaji Tednik.

Klampferjeva se je v kratkem času ministrovanja zapletla v kar nekaj afer. V javnost so prišle informacije, da so njeni ožji sodelavci izvajali mobing nad zaposlenimi, nekateri izmed njih pa so se javno hvalili v eni izmed slovenskih bolnišnic, da ne delajo popolnoma nič. Večino dela je namesto ministrice opravljal sekretar Tilen Božič. Klampferjeva pa obožuje prestiž. Službeni avto znamke BMW serije 5 je uporabljala tudi za osebne namene in po ministrstvu se je govorilo, da ga je večkrat poškodovala. V javnosti so se razširile informacije, da je na letališčih zelo rada uporabljala drage in hitre prehode ter VIP-salone. Ali je to prava kandidatka za socialno ogrožene Slovence, presodite sami.

Zarinil je nož v hrbet SAB, nato šel k LMŠ
Znotraj LMŠ bo delo nadaljeval tudi nekdanji minister iz kvote SAB Iztok Purič, ki bo prevzel programski odbor za digitalizacijo, razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Prvi v Sloveniji smo poročali, da je Purič tihi agent Šarčeve LMŠ znotraj SAB-a. “To so lastnosti, ki težko pripeljejo do sodelovanja, zaupanja in spoštovanja,” je povedal Purič v Odmevih ob svojem odhodu iz stranke nekdanje predsednice vlade. Purič je v javnih nastopih in solzavi odstopni izjavi povedal, da brez medsebojnega sodelovanja, zaupanja in spoštovanja znotraj stranke delo ne more prinesti pričakovanih rezultatov.  Naši viri so nam takrat zaupali, da je bilo tudi pismo predstava za javnost, kar se je sedaj izkazalo za resnico.

Z njegovim delom pa niso bili zadovoljni zaposleni v Javnem gospodarskem zavodu protokolarne storitve Republike Slovenije na Brdu. “Zaposlenim je povzročal je strašne travme, ogromno kadra je zato odšlo stran, saj je izvajal mobing,” je nekdanji zaposleni v javnem zavodu Brdo, ki ga je nekoč vodil Purič, povedal o svojem nekdanjem šefu. Kot je dejal, so bile vse obtožbe o preplačani preprogi resnične, med drugim je Purič celo med delovnim časom po več ur igral golf na igrišču na Bledu. Šarec pa je našel še enega kandidata, ki ustreza njegovim lastnostim.

Evropskemu poslancu Klemnu Grošlju dišijo evri na področju slovenske infrastrukture
Sanjsko ekipo Marjana Šarca pa sestavlja še nekaj njegovih najožjih sodelavcev iz njegove vlade. Bivši državni sekretar v Šarčevi vladi Igor Mally je prevzel področje zunanje zadeve, javno upravo bivši resorni minister Rudi Medved, za finance bi skrbel poslanec Igor Peček. Notranje zadeve bo v svojem namišljenem svetu reševal Boštjan Poklukar, pravosodje bo prevzela poslanka in podpredsednica Državnega zbora Tina Heferle, na področju gospodarskega razvoja bo deloval nekdanji direktor Leka, Vojmir Urlep. Spomnimo, Urlep je spadal med vplivne člane Šarčeve vlade, a je v notranjem boju proti Damirju Črnčecu zapustil svoj položaj zaradi “težav ” z zdravjem.

Evropski poslanec in še ena politična ptica selivka, dr. Klemen Grošelj, si je zaželel, da bi v prihodnosti imel škarje in platno nad infrastrukturnimi projekti, ki naj bi jih v prihodnosti izvedla Slovenija. Kot je znano, obramboslovec nima kaj prida izkušenj z infrastrukturnimi projekti. Na področju izobraževanja kot alternativo predstavljajo dolgoletno področno sekretarko na Šoli za ravnatelje, predavateljico na Pedagoški fakulteti Justino Erčulj. Direktor Območne geodetske uprave Kranj Gorazd Zupanc pa predstavlja alternativo na področju okolja in prostora. Erčuljeva in Zupanc sta oba kandidirala za poslanca na parlamentarnih volitvah 2018.

Jerca Korče bi rada potovala po svetu in obiskovala Slovence v tujini
Marjan Šarec pa tudi tokrat stavi na svoj domači Kamnik. Programski svet na področju zdravja bo vodil direktor Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, dr. Saša Rebolj. Marjan Šarec obožuje ženske na odgovornih položajih vojske. Tako bo področje obrambe pokrivala Nataša Dolenc, ki je zaposlena na MORSU kot vodja sektorja za mednarodne operacije in misije.

V nobenem pomembnem organu stranke LMŠ pa ne sme manjkati najbolj glasna poslanka Jerca Korče,znana predvsem po neutemeljenih obtožbah Janeza Janše o “padanju glav” na eni izmed sej Komisije za nadzor varnostih in obveščevalnih služb. Njeno mamo, uslužbenko NLB, pa se omenja pri pranju iranskega denarja.

Spoštovane bralke in bralci, to je nova vladna ekipa tandema Marjan Šarec – Damir Črnčec. Ali ta resnično predstavlja alternativo sedanji vladi, pa presodite sami.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine