15.6 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Bešič Loredan in Janković sta se menda “spravila”, mediator pa je bil kar sam Golob – v resnici je slednji ponižal svojega ministra, ki se je moral Jankoviću opravičiti

Piše: C. R., STA

Pri predsedniku vlade Robertu Golobu sta se danes sestala minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in ljubljanski župan Zoran Janković, ki sta v minulih dneh obstala vsak na svojem bregu glede reševanja primarnega zdravstva v Ljubljani. Srečanje je bilo uspešno, saj sta zgladila napetosti. Minister se je Jankoviću tudi opravičil.

Bešič Loredan je bil namreč kritičen do ljubljanskega župana, ki naj bi po ministrovih informacijah nameraval prodati dve enoti Zdravstvenega doma Ljubljana, ki sta zgrajeni na dobrih zemljiščih. Janković je bil nad temi izjavami zgrožen, na to temo je bil med njima za torek napovedan sestanek.

Še pred tem je danes med njiju posegel predsednik vlade. “Osebno sem povsem narobe razumel dejstvo, da župan Janković pred novoletnimi prazniki ni uspel priti do mene. Če bi se takrat sestala, bi zadeva bila bistveno bolj drugačna, ker bi dobil objektivne informacije,” je po sestanku povedal minister.

Ker se nista uspela dobiti in ker je “imel različne informacije z različnih strani”, je napačno predvidel in izjavil, da župan to počne namenoma oz. z namenom odprodaje kateregakoli od zdravstvenih domov. Kot je dejal, so se danes z premierjevo pomočjo o tem odkrito pogovorili, Janković mu je pojasnil zadeve. Minister se je županu tudi javno opravičil, župan pa je opravičilo sprejel.

V torek se bosta Bešič Loredan in Janković ponovno sestala, minister pa mu bo “predal vso dokumentacijo okoli zdravstvenih domov”.

Po premierjevi oceni se je v preteklih dneh zgodil “marsikateri nepotreben šum v komunikaciji med akterji, ki je potekal preko medijev”. Današnji sestanek je tako bil namenjen dogovoru, da te šume v bodoče odpravijo, “niti ne dovolimo, da se zgodijo”.

Po njegovi oceni je najbolj pomembno, da ljudem povedo, da se zavedajo problematike in da bodo skupaj iskali rešitve za naprej. Nobenega od problemov ne moremo rešiti čez noč, lahko pa jih začnemo reševati takoj, je poudaril Golob. Ob tem je izpostavil zaostrene razmere na primernem nivoju zdravstva v Ljubljani in v urgentnih centrih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine