2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Bernard Brščič glede zagovora pri delodajalcu: Moji politični nasprotniki iz vrst izrojene levice mi želijo natakniti nagobčnik!

Osrednji mediji so se pridružili pogromu in se razpisali, da se bo moral politični analitik in ekonomist Bernard Brščič zaradi domnevnega širjenja sovražnih stališč zagovarjati pred svojim delodajalcem, Elektrom Slovenije (Eles). Ob tem so se vprašali, s čim naj bi se Brščič v službenem času ukvarjal, s čimer naj bi v težave spravljal Eles? Brščič je za Nova24TV komentiral, da je več kot očitno, da bo moral na zagovor, ker mu želijo njegovi politični nasprotniki iz vrst izrojene levice natakniti nagobčnik. 

Brščič poudarja, da izhaja iz tega, da zaenkrat še živimo v svobodni družbi in da človek lahko v prostem času počne, kar želi. Se pravi, lahko se ukvarja z vrtnarjenjem, kinologijo, branjem ali pa komentiranjem političnega dogajanja doma in po svetu. “Se pravi je služba služba, medtem ko je prosti čas v normalni državi prepuščen presoji vsakega posameznika.”

Brščič: Poslužujejo se najbolj gnusnih metod

Politični komentator poudarja, da je do sedaj vseskozi ločeval službo in prosti čas in nikoli ni svojih prostočasnih aktivnosti opravljal v službenem času ali s službenimi sredstvi. V tem ne vidi problema. “Problem je v tem, ker mi želijo moji politični nasprotniki, se pravi tisti, ki jih moje izvajanje moti, torej izrojena levica, natakniti nagobčnik. Ker tega ne morejo doseči z argumenti v razpravi, se poslužujejo najbolj gnusnih metod, se pravi političnih pritiskov preko lastniških vzvodov, ki jih imajo v podjetju, kjer sem zaposlen,” je prepričan Brščič.

Foto: STA

Mesec ga je kar dvakrat označil za fašista

Siol je ob poročanju, da bo moral Brščič na zagovor, zapisal, da je ta v družbi Eles, ki je v izključni lasti države, zaposlen vse od leta 2013. Brščič pa bo moral po podatkih, pridobljenih s strani Elesa, na zagovor, da se preveri, če je morda z nekaterimi izjavami kršil pravila etičnega kodeksa družbe. “Direktor družbe je že večkrat pozval neposredno nadrejenega, naj se pogovori z mag. Brščičem v smeri možne opustitve njegovih publicističnih aktivnosti,” so po navedbah Siola zapisali v komentarju. Ob tem so postregli z nekaj primeri zapisov na družabnem omrežju Twitter, na kratko pa omenili, da bo tožil koordinatorja Levice Luko Mesca, ki je pred 14 dnevi postregel s sovražnim govorom in ekonomista Bernarda Brščiča označil za fašista, poleg tega pa mu lažno pripisal avtorstvo portala Kavarna Hayek.

Kot smo lahko videli v ponedeljek, je Mesec v pogovoru z opozicijo na nacionalni televiziji Slavku Bobovniku vnovič ponovil, da je Brščič zanj fašist, in dodal, da je šlo pri oznaki Brščiča za fašista za provokacijo, za katero stoji in jo jo pripravljen dokazovati in tudi braniti na sodišču. Na izrečene laži se je Brščič odzval preko družabnega omrežja Twitter in sporočil, da bo Mescu omogočil, da bo lahko laž o njegovem avtorstvu Kavarne Hayek in oznako fašist dokazoval na sodišču.

Nad Brščičem so uprizorili uboj osebnosti

Brščič je javno poudaril, da je bil zmeraj antikomunist in tudi vedno bo. “Če po novoreku te izrojene levice, da smo antikomunisti fašisti … je to njihov novorek. Ne morem dopustiti, da bi se ta etiketa, ki ima v politološki in zgodovinski literaturi jasno konotacijo, lepila name. Gre za čisto laž. Ne vem, kdaj sem zagovarjal črnosrajčnike, totalitarizem, kdaj sem oporekal zasebni lastnimi, kdaj sem zagovarjal korporativno ureditev države. Vse to bi prej pripisal temu gospodu, ne pa sebi.” V preteklosti smo že poročali, da so Brščiču podtikali besede, ki jih ni nikoli izrekel, se pravi, da bi zanikal holokavst. Mainstream mediji so tako na primeru Brščiča uprizorili klasičen uboj osebnosti, saj so mu pripisali zanikanje holokavsta in ga označili kot neonacista, uporabili pa so ga tudi kot sredstvo za napad na stranko SDS in njenega prvaka Janeza Janšo.

H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine