6.6 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

BeeIN, prvi slovenski operater za digitalizacijo industrij, zagnal svoje prvo radijsko omrežje

Piše: C. R.

Kranj, 22. december 2021 — V prvih tednih decembra je BeeIN, prvi slovenski operater za digitalizacijo industrij, dal v obratovanje prvo radijsko bazno postajo svojega mobilnega omrežja. Za operaterja, ki je visoko specializiran za industrijske vertikale, zlasti električno energijo, je to pomemben mejnik v njegovem poslanstvu, da pomaga graditi pametne in zelene skupnosti prihodnosti. 

»S podjetjem BeeIN smo se podali na jasno pot k zagotavljanju zasebnih omrežnih rešitev za strateške industrijske vertikale v Sloveniji. Ta mejnik kaže, da smo na pravi poti, v poglobljenih razpravah s kupci pa se stalno dokazuje naša edinstvena ponujena vrednost,« je povedal direktor prodaje v podjetju BeeIN Kristijan Melinc.

Slovenija je zelo napredna država, ki temelji na trdni osnovni tehnični infrastrukturi in dobrem sodelovanju med reguliranimi in gospodarskimi subjekti. Še močneje bi to utrdil namenski operater zmerne velikosti, ki bi zagotavljal manjkajoče povezave za najtežje izzive digitalizacije v delovanju te infrastrukture.

Josip Dulj, direktor tehnologije v podjetju BeeIN, je dodal: »Zahteve po visoki varnosti in robustnosti omrežja za zagotavljanje kritičnih komunikacij med napravami v okviru nacionalne tehnične infrastrukture so jasne in stroge. Pred približno letom dni smo se v podjetju BeeIN odločili, da ustvarimo pogoje za njihovo izpolnjevanje z BeeIN. Zdaj, pred koncem leta 2021, smo s postavitvijo svojega radijskega omrežja dosegli otipljiv mejnik. Kot lokacijo za prvo območje pokrivanja smo izbrali Kranj, kjer je tudi sedež naše družbe.«

Radijsko omrežje deluje na frekvencah 733–736 MHz/788–791 MHz. Te frekvence spektra 2×3 MHz je AKOS lani dodelil za poslovno-kritične storitve, in so edine za ta namen.

O podjetju BeeIN

BeeIN je prvi slovenski operater za digitalizacijo industrij. S storitvami poslovno-kritične povezljivosti strankam omogoča boljše in učinkovitejše upravljanje infrastrukture. BeeIN verjame v filozofijo odprtih standardov in odprtih vmesnikov za aplikacijsko programiranje (API), ki temeljijo na močni platformi IKT z zmogljivostmi računalništva v oblaku in na robu omrežja.  Industrijskim panogam tako omogoča, da nenehno izboljšujejo svojo učinkovitost, saj zagotavlja boljši izkoristek novih aplikacij, boljši vpogled v njihovo delovanje in nadzor nad njim.

Vir: Iskratel

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine