16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Anže Logar: Kdaj se bodo odločevalci lotili priprave ustrezne družinske politike?

Kakšne načrte ima ministrstvo v zvezi s pripravo družinske politike z navedbo predlogov zakonov in časovnico sprejema na ravni vlade?

 

Poslanec SDS dr. Anže Logar je na ministrico, pristojno za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Ksenijo Klampfer naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s pripravo ustrezne družinske politike za učinkovit spopad s starajočo se demografsko sliko slovenske družbe.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

Slovenija se sooča s starajočo se družbo, na kar odločevalce opozarja praktično vsa strokovna javnost, gospodarstvo pa tudi mednarodne institucije. O problemu prenizke rodnosti v zadnjih letih govori tudi politika.

Kljub temu pa resorno ministrstvo do danes še ni predstavilo zakonodaje, ki bi v sodelovanju z ministrstvom za finance na sistemski ravni ustvarilo ustrezno družinsko politiko za učinkovit spopad s starajočo se demografsko sliko slovenske družbe.

Zato sprašujem ministrstvo za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti:

1. Kakšne načrte ima ministrstvo v zvezi s pripravo družinske politike z navedbo predlogov zakonov in časovnico sprejema na ravni vlade?

2. Kaj so po mnenju ministrstva ključne spodbude za spodbujanje rodnosti?

3. Koliko konkretno znaša nadomestilo (porodniška oz. starševsko nadomestilo) za nosečnice, ki še niso (bile) v delovnem razmerju, torej študentke, brezposelne ali osebe brez statusa?

Dr. Anže Logar 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine