14.5 C
Ljubljana
sobota, 13 avgusta, 2022

Anonimno pismo iz policije: Če si prijatelj Lindava, se vse da …

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

V uredništvo Nova24tv so prejeli anonimno pismo s šokantnimi razkritji o domnevnem “prijateljskem” in nekorektnem kadrovanju aktualnega generalnega direktorja Policije Boštjana Lindava. Ta naj bi nameraval “pomilostiti” spornega sindikalista Gregorca. Ob tem je ironično, da je še dva dni nazaj poudarjal, kako pomembno je zaupanje v Policijo in da bo delal na tem, da zaupanje ponovno vzpostavi. Informacije v pismu pa obetajo nekaj čisto drugega. 

Anonimno pismo razkriva šokantne povezave iz vrha Policije, ki jo sedaj vodi generalni direktor Boštjan Lindav. Ta naj bi nameraval “pomilostiti” Mitjo Gregorca, policijskega sindikalista, ki je po navedbah v anonimnem pismu v več pogledih sporen lik, še več, avtor ga označi celo kot “kriminalca”. “Kriminalca”, ki naj bi mu bil Lindav naklonjen do te mere, da naj bi ga iz Tacna premestil na neko veliko višje mesto v policiji, kjer bi služil kot “vrhunski strokovnjak z visoko integriteto.”

Mitjo Gregorca je javnost prvič spoznala leta 2010, ko je časnik Finance razkril, da je bil omenjeni mož postave dopoldne kriminalist, popoldne pa izterjevalec, za svojo popoldansko “obrt” pa ni pridobil soglasja Generalne policijske uprave (GPU). Na neki točki naj bi se lotil tudi popoldanske “pridelave” alkoholnih pijač. Avtor pisma navaja, da je Gregorc “dobil  redno odpoved zaposlitve, ker je uporabljal službeni avto, izven službenega časa, v privat zadevi. Šel je na zaslišanje na posebni oddelek na tožilstvo (sum zlorabe uradnega položaja), ker je hotel vplivati na odločitve kriminalista na Policijski upravi Ljubljana, v povezavi z njegovo črno gradnjo. Kriminalist se je takrat pritožil in Mitja Gregorc je prejel opomin pred odpovedjo.” Nakar naj bi ponovno kršil zakon, zato so mu nameravali vložiti redno odpoved, ki pa mu je nikakor niso mogli vročiti, saj je odšel na bolniško, z odobritvijo zdravnice, da lahko menja lokacije in potuje okoli, zaradi česar ga nikoli ni bil na lokaciji za vročitev. Pošiljatelj anonimnega pisma pa je Gregorca prav tako obtožil spolnega nadlegovanja vseh na NPU, saj naj bi njegovo pisarno krasil koledar golih žensk, in še pohajkovanja na Šmarno goro med službenim časom.

Temu istemu Gregorcu je Darko Muženič prepustil preiskavo nakupa mask in ventilatorjev, kot preiskovalec pa naj bi Gregorc izdajal podatke medijem še med tekočo preiskavo, s poudarkom na Zdravku Počivalšku. Avtor anonimke se tu sklicuje na poročanje 24ur in Tarče.

Mitja Gregorc (Foto: STA)

Spomnimo, med preiskavo so bila v medijih objavljena imena operativcev in šefov, ki so bili iz Nacionalnega preiskovalnega urada vključeni v preiskavo o nakupu zaščitne opreme. Prav tako je bila v medijih objavljena odredba za preiskavo, kjer je bil med razlogi za pridržanje naveden tudi razlog, da je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek po oceni NPU-ja, tožilca in preiskovalnega sodnika, begosumen.
Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine