9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Anketa: SDS najprimernejša stranka pri reševanju migrantske krize, Šarec pristal šele na 6. mestu

Da vlada Mira Cerarja ni bila kos migrantski krizi, ki je prizadela tudi Slovenijo, se Slovenci dobro zavedajo, kar je razvidno tudi iz ankete agencije Parsifal. Visoko vodstvo je prevzela stranka SDS, saj kar 15,4 odstotka anketirancev meni, da bi bila ob ponovni migrantski krizi najprimernejša stranka, ki bi učinkovito rešila problem.

Da bi za to bila sposobna stranka SD, meni le 6 odstotkov anketirancev, še manj Levica. Presenečenje je Slovenska nacionalna stranka Zmaga Jelinčiča na 4. mestu, ki je prehitel SMC in Listo Marjana Šarca. Slednja je pristala šele na 6. mestu po zaupanju v reševanje migrantske krize.

Zakaj ljudje ne zaupajo več te naloge Cerarju, je znano, saj je ta poskrbel, da vsak ilegalni migrant oziroma prosilec za azil državo stane 1.963 evrov mesečno, medtem ko je minimalna slovenska plača trikrat manjša – 638 evrov. Znano je, da se azilantom podeljujejo luksuzno opremljena stanovanja, mnoge slovenske družine pa si tega niti v sanjah ne morejo privoščiti. Ob tem je vredno omeniti, da 300 tisoč ljudi v Sloveniji živi pod pragom revščine.

Več http://nova24tv.si/slovenija/politika/javnomnenjska-anketa-najvec-slovencev-meni-da-bi-bila-sds-najprimernejsa-stranka-za-resevanje-migrantske-krize

A. G./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine