9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Anja Bah Žibert: Kljub obljubam stanovanjski problem upokojenih policistov še vedno ni urejen

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z reševanjem stanovanjskega problema upokojenih policistov in uslužbencev ministrstva.

 

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani gospod minister!

V prejšnjem mandatu je bila konec decembra 2017 na predlog poslank in poslancev Slovenske demokratske stranke sprejeta novela Zakona o organizaciji in delu v policiji, EPA 2404-VII. Vlada Republike Slovenije je predlagani noveli zakona sicer nasprotovala in v svojem mnenju obvestila Državni zbor RS, da pripravlja »sistemsko rešitev« stanovanjskega problema upokojenih policistov do 31. 1. 2018. To pomeni, da bi moral biti zakon, ki bi »sistemsko rešil« stanovanjski problem upokojenih policistov, posredovan v Državni zbor RS do omenjenega datuma, kar pa se ni zgodilo. Prav tako ni razvidno, da bi bil sprejet nov pravilnik, ki bi bil ugoden za upokojene uslužbence Policije in jim omogočil, da ostanejo v stanovanju, ki so ga imeli v najemu tudi po upokojitvi.

Seznanjena sem s primerom zaradi postopka izselitve dolgoletnega uslužbenca Policije, ki je upokojen, in uslužbenke Ministrstva za notranje zadeve, ki ima težave s hrbtenico in je invalidka. Omenjena bivata v stanovanju na podlagi najemne pogodbe na v Ljubljani.

V zvezi s tem Vas sprašujem naslednje:

1. Ali je ministrstvo seznanjeno s primerom izselitve dolgoletnega uslužbenca Policije, ki je že upokojen, in uslužbenke ministrstva, iz stanovanja v Ljubljani?

2. Kako ste pristopili k rešitvi zgoraj omenjenega primera izselitve in ali ste zaščitili družino na omenjenem naslovu, da ima rešen stanovanjski problem?

3. Kako boste rešili stanovanjski problem upokojenih policistov in veteranov, ki bo zasledoval cilj novele Zakona o organizaciji in delu v policiji, ki je bil sprejet decembra 2017?

Zadnje novice

Sorodne vsebine