29.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

Anja Bah Žibert: Kaj se v resnici dogaja na Policijski upravi Maribor?

Stanje v mariborski policiji naj bi bilo nevzdržno, nadrejeni izvajajo mobing nad policisti, ki se zato pogosto zatekajo k bolniškemu staležu.

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z nadzorom nad delom na območju Policijske uprave Maribor. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Mediji so poročali o nedavnem incidentu vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Roberta Munde, ki je vozil pod vplivom alkohola. Prav tako so poročali, da so pristojni organi izvedli disciplinski postopek zoper njega. Obenem pa naj bi bil izveden tudi postopek zoper prometnega policista, ki je med rutinskim policijskim pregledom ustavil Roberta Mundo.

V medijih sem zasledila tudi opozorila Odbora 2015, da naj bi bilo stanje v mariborski policiji nevzdržno, da naj bi nadrejeni izvajali mobing nad policisti, ki se zato pogosto zatekajo k bolniškemu staležu. Prav mobing naj bi bil razlog, da je število bolniških staležev na policijski postaji Šentilj povečano, zaradi tega pa ta policijska postaja že lep čas nima nočnih patrulj, na ta način pa ni poskrbljeno za varnost občanov v občinah Pesnica, Šentilj in Kungota.

V zvezi s tem Vas sprašujem naslednje:

1. Ali je disciplinski postopek zoper vodjo sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Roberta Mundo zaključen in kakšna je odločitev?

2. Ali je uveden tudi postopek zoper policista, ki je ustavil Roberta Mundo, vodjo sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor, kakšen je ta postopek in ali je že zaključen?

3. Ali je na Policijski upravi Maribor kakšna prijava zaradi mobinga in ali potekajo kakšne preiskave zaradi tega? 

4. Ali je na območju Policijske uprave Maribor zaznati povečano število bolniških staležev, prosim za podatke po posameznih policijskih postajah od 1. 1. 2017 do 20. 2. 2019?

5. Kako na območju policijske postaje Šentilj izvajajo nočne patrulje, kako pogosto in kako te izvajajo na celotnem območju Policijske uprave Maribor?

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine