23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Anja Bah Žibert: Je Policija že obravnavala nedavni prometni prekršek ministra Erjavca?

Kakšne ukrepe je Policija podvzela proti ministru za obrambo Karlu Erjavcu ali njegovemu vozniku zaradi uporabe zvočnih in svetlobnih znakov na službenem vozilu, ki so lahko uporabljeni le izjemoma?

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z ukrepanjem policije zoper ministra Karla Viktorja Erjavca ali njegovega voznika.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani!

Po poročanju medijev je minister za obrambo Karl Viktor Erjavec oziroma njegov voznik dne, 20. junija 2019, v jutranjih urah vozil na gorenjski avtocesti v smeri proti Ljubljani. Minister oziroma njegov voznik naj bi vozil po sredini avtoceste in uporabljal modre luči, ki jih po zakonu lahko uporabljajo sicer vozila s prednostjo oziroma vozila varovanih oseb.

Je pa vprašanje smotrnosti uporabe modrih luči in zvočnih signalov v takšnih primerih. Spomnim, da je bilo podobno konec avgusta lani tudi v primeru predsednika Državnega zbora RS mag. Dejana Židana.

V zvezi s tem vas sprašujem naslednje:

1. Ali je Policija omenjeno dejanje, ki predstavlja prekršek, zaznala in obravnavala?

2. Kakšne ukrepe je Policija podvzela proti ministru ali njegovemu vozniku zaradi uporabe zvočnih in svetlobnih znakov, ki so lahko uporabljeni le izjemoma?

3. Domnevam, da je minister ali njegov voznik storil tudi več prekrškov po zakonu o pravilih cestnega prometa, zato me zanima, kako je Policija ukrepala?

4. Kakšne ukrepe je Policija podvzela proti odgovorni osebi in pravni osebi odgovorne osebe, ki je ukazala namestitev oziroma uporabo zvočnih in svetlobnih signalov za službeno vozilo, ki ga uporablja minister?

Zadnje novice

Sorodne vsebine