12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Andrej Jevšenak: Marec – mesec težkih dni

V letu 2018 v Šaleški dolini se iz dneva v dan kopičijo le še laži in to povzroča velike težave. Tako v časopisu te doline bereš le prikrite laži in ena takšna je bila, ko so pisali o smrti Kajuha in še vedno lažejo, ko pišejo, da so tega slovenskega pesnika ubili Nemci, pa čeprav so ga na grd način ustrelili in z bombo ubili partizani.

To resnico še vedno prikrivajo tudi osebe, kot je ministrica Katičeva, ki na raznih proslavah poveličujejo rdečo zvezdo, v svojem mandatu pa uničila in osramotila slovensko vojsko, sedaj pa je na listi za poslanko iz velenjsko partijskega SD.

V tem mesecu pa smo pri nas izgubili dobrega človeka – gospoda Kuzmana, ki je v tej dolini veliko naredil, da se še govori slovensko, in večino svojega življenja podaril šoli in slovenskemu jeziku in tako se še za enkrat v tej dolini govori slovensko. Bil je tudi glavni pobudnik napredka krščanskega značaja v tej dolini, kljub temu pa je včasih imel kar probleme, ko je iskal pomoč za vključevanje vernikov na listo NSi za kandidate v Mestni svet. Vsi, ki jim je kdaj kaj dobrega naredil, so se izmikali in pomoč je dobil pri nas, saj smo se večkrat srečevali na srečanjih, kjer je dobrota do človeka prvega pomena.

Tako je za drugo mesto na kandidatni listi za Mestni svet v občini prosil tudi našo družino in smo pomagali. Nihče drug ni želel v ospredje na tej listi, saj so se vsi bali za svoje službe in položaje ali pa jim partnerji tega niso dovolili. Da je z Novo Slovenijo nekaj res narobe, se to čuti, ko po smrti našega spoštovanega člana mestnega svetnika, ki je veliko dobrega naredil za vse Velenjčane, želijo, da oseba iz moje družine funkcije mestne svetnice, ki bi ji pripadala, ne sprejme. To naj bi bilo to neprimerno, ker sem v eni izmed prejšnjih revij pisal resnico o Novi Sloveniji. Seveda pa tudi ni članica NSi.

Se pa sprašujem, kje je tukaj krščanstvo in krščanska ljubezen in odpuščanje, kot je osebo mojo družino opomnil vidni član, glavni tajnik NSi. Napaka, ki se naredi, se mora popraviti, tako bi se moralo tudi spremeniti, da bivši predsednik Kučan, ne bi dobival tako velike doživljenske pokojnine. Napisal sem, da je k temu pripomogla tudi NSi osebno, sedanji predsednik gospod Tonin in še veliko drugih stvari, kot rokovanje z zločincem slovenskega naroda, kar je storila bivša predsednica te stranke, kar ni primerno za stranko, katero smo podpirali kristjani.

Ljudje, ki so vse življenje delali in se trudili, tako kot moj oče, ki je bil obrtnik, pa dobijo 320,00 eur pokojnine. In če pišeš resnico, je to greh. Vodstvo NSi pa še kar vidimo v raznih člankih, kako se rokuje z levico in z njimi sklepa razne kompromise pa čeprav proti lastnemu narodu. Če se ne strinjaš z vodstvom NSi in predlagaš kakšne druge možnosti, ne moreš delati kot njihov predstavnik.

Tudi druge stranke levice v Velenju so nerazumne. Poveličujejo diktatorje in zločince in jim še v letih 2017 v čast postavljajo rdečo peterokrako partijsko zločinsko zvezdo in so za velike denarje pripravljeni obnoviti spomenik Tita, ki bi že davno moral biti v muzeju. Zraven pa je veliko brezposelnih, ljudi, ki bi z veseljem delali, pa ne dobijo službe, ker so Slovenci in niso na pravi balkansko-partijski strani.

Pred nami je referendum, nato državne volitve in jeseni še občinske volitve, zato je še čas, da spregledate Slovenci in Slovenke in ostali razumni ljudje, ki tu živite: bodite aktivni in rešimo to lepo Slovenijo in se udeležite vseh volitev in s pametjo podprite ljudi, ki dobro delajo za vse, ki tu živimo. Ne nasedajte lažem iz Kamnika ali partijskim zločincem, ki lažejo že 70 let. Ljudje bodite ponosni na naše ljudi, kot so Janez Janša, Franc Kangler in Aleš Primc in s skupno močjo naredimo to slovensko deželo spet lepo slovensko, ne pa jugohlapčevsko, kot je to sedaj naredila Cerarjeva balkansko-partijska vlada.

Zadnje novice

Sorodne vsebine