10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Andrej Grah Whatmough ostaja generalni direktor RTV Slovenija

Piše: L. K. F., RTVS

Programski svetniki RTV Slovenija so danes za generalnega direktorja RTV Slovenija imenovali Andreja Graha Whatmougha. Na razpis sta pravočasno prispeli dve prijavi, od tega je bila ena vloga nepopolna.

Andrej Grah Whatmough je novi generalni direktor RTV Slovenija. Zanj je glasovalo 23 svetnikov, proti so bili 4. Za imenovanje generalnega direktorja RTV Slovenija zadostuje 15 glasov podpore.

Andrej Grah Whatmough je položaj generalnega direktorja RTV Slovenija prvič prevzel 24. aprila 2021, nov štiriletni mandat bo nastopil z jutrišnjim dnem, 18. 3. 2022.

Zaradi menjave večine programskih svetnikov januarja letos je generalni direktor na Programski svet naslovil pobudo za ponovni razpis za generalnega direktorja RTV Slovenija, s čimer je želel preveriti zaupanje in podporo svetnikov pri nadaljnjem vodenju javnega zavoda.

Na razpis, ki se je zaključil 9. marca, sta pravočasno prispeli dve vlogi, od tega je bila veljavna le ena. Ena vloga je prispela po določenem razpisnem roku in je bila zato zavržena.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine