13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Alojzu Glavaču v Moravskih Toplicah zaupan nov mandat

V Moravskih Toplicah sta se na lokalnih volitvah 2018 za župansko mesto potegovala Alojz Glavač in Borut Vojkovič. Alojz Glavač, ki ga je podprla tudi stranka SDS, je zmagal s 85,32 odstotki vseh oddanih glasov.

 

Alojz Glavač je bil rojen v delavsko kmečki družini, ima še dva brata in dve sestri. Živi v vasi Sebeborcih, je poročen in ima tri sinove. Osnovno šolo je obiskoval v Bogojini, Splošno gimnazijo pa v Murski Soboti. Leta 1979 se je vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. Leta 1985 po končani vojaščini se je zaposlil kot razvijalec v tovarni Elrad – Gorenje v Gornji Radgoni. Vmes je delal tudi v Ljubljani na Razvojno projektnem inženiringu iste firme. Leta 1990 se je zaposlil na Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti kot učitelj. Od leta 1995 do 2010 je opravljal funkcijo občinskega svetnika v Občini Moravske Toplice. V mandatu od 2006 do 2010 je bil podžupan. Od leta 2010 opravlja funkcijo župana Občine Moravske Toplice.

Prioriteta župana Alojza Glavača bo v novem mandatu z vodo oskrbeti vsa tista naselja, ki še nimajo javnega vodovoda. Večji poudarek bodo namenili tudi projektom, ki se nanašajo na komunalno in cestno infrastrukturo. Prav tako se z investitorji dogovarjajo za vlaganja v gospodarsko cono Bogojina in zdravilišče Rimska Čarda.

Vsem volivkam in volivcem se je novoizvoljeni župan zahvalil preko socialnega omrežja Facebook. Prav tako je čestital nasptoniku za korektno kampanjo.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine