7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

(GALERIJA) Ali naj po praznikih spet pričakujemo eksponentno rast okužb s Covid19? – Danes gneča pri vstopu na Hrvaško

Pred prazniki spet veliko ljudi dere k sorodnikom v države Zahodnega Balkana – čeprav je to zaradi slabe epidemiološke slike v teh državah izrecno odsvetovano. Ali bomo imeli po praznikih spet nesluten eksponentni porast, tudi uvoženih, okužb? In namesto sproščanja zapiranje države? – PU Novo Mesto je javnosti posredovala naslednje sporočilo, iz katerega je mogoče sklepati, da se nam to kaj lahko zgodi. Le upamo lahko, da so osebni avtomobili Slovenijo samo prečkali… Sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

 Ob  povečanju  in  gostitvi  prometa tovornih in osebnih vozil pred božično novoletnimi prazniki nastajajo daljši zastoji na mejnih prehodih s Hrvaško. Do  daljšega  čakanja  in  zastojev prihaja zaradi ukrepov, ki jih izvajajo hrvaški  varnostni  organi  na  vstopu v državo, na našem območju je največ gneče na mejnih prehodih Obrežje in Metlika.

Ob  13.  uri  je  bila  čakalna doba na Obrežju pri vstopu na Hrvaško okoli  deset  ur,  kolona  je bila dolga več kot 15 km. Ob 16. uri je bila čakalna doba  še okoli osem ur. Do zastojev prihaja tudi na mejnem prehodu Metlika, kjer  je  bila  čakalna  doba  tudi  do tri ure. Povečan promet na vstopu v Hrvaško pričakujemo vse do jutranjih ur.

Na  avtocesti  med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje pa tudi na širšem območju Brežic in Metlike imajo policisti že ves dan veliko dela pri urejanju   prometa.   Na   avtocesti   ugotavljajo  posamezne  primere,  ko neodgovorni vozniki in potniki izstopajo iz vozil, hodijo po avtocesti in s tem  ogrožajo  sebe  in  druge  udeležence  v prometu. Policisti se trudijo vzpostavljati reševalni pas, saj številni vozniki ne upoštevajo predpisov o vzpostavitvi  reševalnega  pasu.  Pri  zavarovanju kolone policistom nudijo pomoč  tudi  delavci  DARS.  Zaradi velike gneče in s tem povezanih težav v lokalnem  prometu  na  območju  Metlike  so  policisti  že  v  Novem  mestu preusmerjali  tovorna  vozila  namenjena  v  Metliko, proti Obrežju. Tako v Metliki,  kot  na  širšem  območju Brežic so tudi na vzporednih in lokalnih cestah  poskušali  zagotavljati  kar  najbolj  nemoten  promet  za  lokalne prebivalce.

Voznikom  svetujemo,  naj se na pot odpravijo pravočasno, upoštevajo cestno prometne  predpise, prometno signalizacijo in navodila policistov. Predvsem pa  naj  bodo  strpni,  poskrbijo  za  lastno  varnost  in  varnost  drugih udeležencev v prometu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine