15.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Ali imamo na CSD-ju ob anticepilskemu tudi polpismen kader?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Vse kaže, da imajo na Centru za socialno delo (CSD) precej vprašljiv kader. No, vsaj kar se tiče bolj vsakdanjega, morda tudi socialnega dela,  na viruse se namreč kar spoznajo. Tako je vsaj razbrati, z muko sicer, iz zapisa njihove zaposlene. In ne, tokrat ni gospa Gordana, ki jo vsi že dobro poznamo po njenih vulgarnih izjavah, tokrat gre za njeno sodelavko Avdijo. Res je, pravijo, da je za delo z ljudmi bolj pomembna “čustvena inteligenca”, ampak vse ima neke meje. Morda je čas, da se preveri, kdo vse je dobil službo na CSD-jih, v dolgih letih vladavine SD-ja.

“Novi ukrepov ne spoštujem, niti ne bom, najprej mi morajo dokazati, da je pandemija. Ni je, potem virus izoliran Ni, naj mi dokažejo, da maske niso škodljive, PCR ni veljaven, ni verodostojen, naštimam na 45 ciklov, cepiva niti ne omenjam – genska terapija – pametnemu dosti. Ljudje širite ljubezen, svetlobo, dobroto, to je naš virus. Živimo normalno življenje, ohranimo svobodo našim otrokom,” se glasi zapis Avdije Šehić-Jahić. Vsaj v grobem smo ga prevedli v slovenski jezik, vendar je še vedno težko razbrati njeno sporočilo – morda je tudi bolje, da ostane nerazumljivo. Pustimo ob strani, da slovenščina ni njena močna točka, nikakor ji ne gre od rok niti osnovna slovnica, še celo pike ne. Ima pa gospa očitno druge talente, iz zapisa je razbrati, da se spozna vsaj na virologijo, če ne tudi na epidemiologijo in mikrobiologijo. Tako pač je, ni vsak za vse. Šehić-Jahićeva je menda zaposlena na Centru za socialno delo – tako da lahko le upamo, da ima več opravka z metlo, kot pa z besedami.

“Janšistični ritoliznik, domobranski pizdun, SDS pokvarjenec, lažnivec, SDS govno, SDS debil, kreten idiot, SDS janšistična sodrga, drhal, golazen, smrdljivec,” pa so bile besede Gordane Pirš, prav tako zaposlene na CSD Ljubljana, na izpostavi Bežigrad.  Nato se je znesla še nad Sebastjanom Jeretičem, ker jo je zmotil  njegov nastop pri Jožetu Možini na RTV. Vulgarne besede pa je našla tudi za policiste, katerim je med drugim zapisala, da so podkupljeni prasci, bolniki, zločinci, lopovi in tako naprej. “Vodstvo Centra za socialno delo Ljubljana se strogo distancira od žaljive objave zaposlene, ki ni v skladu z etičnim kodeksom in vrednotami ter poslanstvom dela v socialnem varstvu. Vsi zaposleni na centru za socialno delo se zavedamo, da je potrebno pri komuniciranju biti spoštljiv in ohranjati dostojanstvo vsakega posameznika v tej družbi. Z zaposleno smo v preteklosti že opravili razgovor o neprimernosti njenih izjav. Objava zaposlene meče slabo luč na CSD Ljubljana, zato bomo uvedli ustrezne postopke,” so nam takrat sporočili s CSD-ja.

foto: Facebook

Kako so delili službe med vladavino ministrice za delo Anje Kopač Mrak?
Na CSD smo poslali vprašanja, kaj porečejo na pisanje še ene njihove zaposlene. Vprašali pa smo jih tudi, kakšne imajo pravzaprav kriterije za zaposlitev pri njih in ali se jim zdi, da jih gospa Šehić-Jahić izpolnjuje. Kolikor je nam znano, se v Sloveniji večinoma zahteva neko znanje slovenskega jezika. Iz primera Pirševe lahko sklepamo, da se bo CSD distanciral tudi od tega zapisa. Bi pa morda tokrat morali poiskati bolj “ustrezne postopke” kot pri Pirševi, kjer očitno niso poskrbeli, da bi bila za zgled svoji sodelavki. Vsaj v pozitivnem smislu ne.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine