9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Ali čarobni december v Mariboru zaradi županove nenavadne ideje visi v zraku?

Danes je zadnji dan, ko se lahko potencialni najemniki prijavijo na razpis za organizacijo “čarobnega decembra” v Mariboru.

Namesto Zavoda za turizem Maribor-Pohorje, Mestna občina Maribor tokrat išče zasebnika, ki bi na več lokacijah v mestu poskrbel za program in ponudbo. Kdo se lahko v pičlih treh tednih loti celotne organizacije? Ta mora biti ali bogat ali pogumen ali pa naiven. Poleg tega je potrebno dobiti ne samo vsa soglasja, ampak predvsem glasbenike, ki so, vsaj kar se meseca decembra tiče že precej zasedeni. In da pripomnimo še to. Za prireditev občina ne bo primaknila niti centa.

Danes je zadnji dan, ko se lahko potencialni najemniki prijavijo na razpis. Ne le, da bodo morali dati lasten finančni vložek, poleg tega morejo ustrezati še veliko ostalim pogojem.

Ni važen program, važen je denar?

Najbolj zanimivo pa je to, da ima pred ponudbo prednost višina najemnine. Višina ponujene najemnine je le eno od meril, po katerih bo petčlanska komisija izbirala med prejetimi ponudbami. Torej, važno je koliko denarja daš, ni važen program. In kaj pravi na program čarobnega decembra vedno pametni, tokrat koalicijski svetnik, Stojan Auer? »Odločitev o načinu, izboru in izvedbi Čarobnega decembra je v pristojnosti župana MOM, g. Saše Arsenoviča. Nanjo člani Mestnega sveta MOM nismo imeli vpliva. O tem vprašanju prav tako nismo razpravljali v koaliciji ali mestnem svetu.« Torej lahko sklepamo, da je ta nekoliko čudna izvedba čarobnega decembra zrasla le na županovem “zelniku”.

Pa srečno Maribor!

Vir: e-maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine