15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

Alenka Forte o “Golobovi” medicinski fakulteti v Kopru: “Slovenija je že zdaj tovarna zdravstvenega kadra za tujino!”

Piše: Moja Dolenjska

“Študij medicine je možno okrepiti s povečanjem vpisa na obstoječih fakultetah, na Univerzi v Mariboru imajo že vso dokumentacijo pripravljeno za prizidek. Pa tudi to ne bo rešilo problema, dokler ne uredimo delovnih pogojev za zdravnike. Slovenija je že zdaj tovarna zdravstvenega kadra za tujino!”

Tako se je zdravnica Alenka Forte odzvala na objavo, da je vlada na dopisni seji “sklenila pismo o nameri za razvoj in izvajanje študija medicine na Univerzi na Primorskem”.

Študij medicine na Obali je včeraj v državnem zboru napovedal Robert Golob. Očitno v želji ugajanja predčasno, morda tudi impulzivno, vlada je namreč šele danes sporočila, da so na željo Univerze na Primorskem sklenili pismo o nameri.

Mi pa spomnimo, da so vladi pobudo za ustanovitev medicinske fakultete že marca 2023 poslali iz Dolenjske. Po doslej znanih podatkih se vlada na ta predlog ni odzvala.

Nasploh pa dodajmo, da “pismo o nameri” v času pred volitvami ne pomeni kaj dosti, posebno še pri Robertu Golobu, kjer na obljube običajno pozabi preko noči. Zvečer eno, zjutraj drugo.

Spomnimo še na podpis pisma o nameri za gradnjo hitre ceste (3. razvojne osi) Novo mesto vzhod do Bele krajine in meje s Hrvaško. Pismo so s pompom podpisali pred volitvami leta 2018, s 3. razvojno osjo pa tudi šest let ni nič.

Sporočilo Mestne občine Novo mesto z dne 27. marca 2023 – ali, ko so za koalicijo eni (Primorci) več vredni kot drugi (Dolenjci):

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine