10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Alenka Bratušek še bolj zmedena kot Židan! Preberite njen absurden izgovor, zakaj se ne bo udeležila pogovora z Janezom Janšo

V ponedeljek je svojo pobudo v zvezi s pogovori glede vzpostavitve morebitne nove projektne vlade predstavila tudi SAB, ki je povabilo poslala vsem strankam, izključili so le največjo parlamentarno stranko SDS. Ta stranka sicer ni izključevala pri svojem ravnanju, saj je na pogovore o reševanju politične krize povabila prav vse stranke, tudi SAB, kjer pa vabila očitno sploh niso prebrali. Kako se je takšno izključevanje končalo smo že videli po zadnjih parlamentarnih volitvah in ni presenetljivo, da so se sanje Bratuškove o novi “sredinski koaliciji” hitro razblinile. Takoj so jo namreč zavrnili v LMŠ, skrajni Levici in SNS, nenaklonjeni ideji pa so tudi v SD. Stranki SAB so sicer očitno šteti dnevi, prav v ponedeljek je iz nje izstopil podpredsednik, nekdanji minister in dolgoletni sodelavec Bratuškove, Iztok Purič, ki nad svojo nekdanjo šefico ne skriva razočaranja!

 

Slovenska demokratska stranka ni izključevalna, saj je, kot smo na Nova24TV že poročala, k pogovorom povabila prav vse stranke. “Kljub mnogim, zaradi nespametne politike izključevanja zamujenim priložnostim v času od zadnjih volitev lahko uresničevanje tega temeljnega cilja še vedno znova postavimo v ospredje in nadoknadimo vsaj nekaj zamujenega. Predvsem s pospešenim odpravljanjem ovir za hitrejši in geografsko enakomernejši razvoj države, z več svobode, varnosti, odgovornosti in pravičnosti, z vzpostavitvijo reda v zdravstvu, uveljavljanjem strateških odgovorov na demografski problem ter sooblikovanjem evropskih rešitev,” je med drugim v vabilu zapisal predsednik SDS in največje parlamentarne stranke Janez Janša v vabilu na pogovore o možnih razpletih politične krize ter pripravljenosti za oblikovanje večinske koalicije Za Slovenijo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine