21.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Aleksander Lucu – Kučanov »oficir za zvezo«, ki pomaga pri sestavljanju nove vladne koalicije

Dva dni po volitvah, na kateri je v nedeljo zvečer z veliko razliko slavila SDS, ki jo je podprlo več kot sto tisoč volilcev več kot drugouvrščeno Listo Marjana Šarca, je po informacijah naših virov najbolj v akciji Aleksander Lucu. Prav tisti Lucu, ki je leta 2008 v Nedeljskem dnevniku malo pred afero Patria napovedal »veliki pok«, za katerega je že vse pripravljeno. Lucu sicer velja tudi za biološkega očeta urednika Mladine Grege Repovža.

 

Popisovalec družabnih dogodkov po pričevanjih naših sogovornikov kliče svoje vire in ovaduhe in jih prepričuje, da je koalicija že dogovorjena. In to levosredinska. Z enakimi informacijami hodi po svetu Matjaž Han iz SD, od katerega so naši sogovorniki izvedeli, da naj bi predsednika dveh strank, ki ju volilci niso želeli v parlamentu, Alenki Bratušek in Karlu Erjavcu, že imela na mizi ponudbo, če stopita v koalicijo, ki jo promovira Lucu. Bratuškova naj bi postala ministrica za finance, Erjavca pa naj bi v koalicijo dobili na visoko diplomatsko funkcijo v tujini.

S kom se druži Aleksander Lucu, objavljamo v fotogaleriji, nikakor pa ne moremo mimo Jožeta Colariča, ki je bil v zadnjih dneh pred volitvami izpostavljen kot kandidat za tehničnega mandatarja.

Kdo sodi v Lucov krog:

Mitja Meršol, ovaduh Udbe in poslanec Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića.

Predsednik republike, ki je žrtve pobojev v Hudi jami proglasil za drugorazredne Danilo Türk.

Mojca Seliškar Toš, vodja kabineta Danila Türka.

V prvi vrsti na predstavitvi knjige na Škrabčevi domačiji tudi tajkun iz kroga Foruma 21 Stojan Petrič.

Alenka Žavbi, Lucova partnerka in fotografinja, član Foruma 21 Janez Škrabec, ki je v zadnjem madatu postal denarnica Karla Erjavca in Ali Žerdin, ki velja za Kučanovega človeka pri Stojanu Petriču

Simona Dimic, vodja kabineta Boruta Pahorja, ki je bila v premierskem kabinetu, ko se je v državni NLB oprala milijarda terorističnih evrov, depeš Sove pa predsednik vlade ni bral. Odnesla jo je hiša v Murglah in kredit NLB.

Samir Amarin, častni konzul Jordanije, ki naj bi Pahorju uredil obisk pri libijskem diktatorju Moamerju Gadafiju.

Vika Potočnik, nekdanja županja Ljubljane, in Marko Pogorevc, nekdanji generalni direktor policije, sicer pa tesni prijatelj Janeza Škrabca.

Zdenko Roter, svetovalec bivšega predsednika republike Milana Kučana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine