20 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Al Jazeera: “Slovenski ultra desničarski novinar” s Planet TV “napadel in nadlegoval starejšega moža, ker njegov sin prijateljuje z muslimanom”

V Italiji obsojeni džihadist Rok Žavbi je bil potem, ko je odslužil zaporno kazen, iz Italije izgnan in se je vrnil nazaj v Slovenijo. Doma ni bil niti teden dni in že je skupaj z očetom napadel novinarja in snemalca Planet TV. Slovenski režimski mediji tega vendarle niso mogli povsem zamolčati, zgodba, ki jo pišejo sedaj, pa je močno v nasprotju z vsem, kar so prikazovali pred meseci. Al Jazeera je šla še korak dlje in po svetu širi laži namesto resnice.

Potem ko je Žavbi skupaj z očetom fizično napadel novinarja in snemalca Planet TV, bi si mislili, da bodo slovenski mediji napad obsodili. Da se je Društvo novinarjev Slovenije zganilo ob tako hudem napadu na stanovskega kolega, je moral miniti skoraj cel dan.

Režimski mediji so namreč pogumni v svojih obsojanjih civiliziranih in preudarnih nasprotnikov, ko pa pridejo v stik z barbari, pa so raje lepo tiho, sicer lahko tudi njih doleti kaj podobnega, kot je novinarje Planet TV. Navsezadnje se še vsi dobro spomnimo, kako so islamski džihadisti obračunali s karikaturisti časopisa Charlie Hebdo v letu 2015.

Ko mediji obmolknejo

Izgovor, tako kot vedno – ni vredno novice. Nekako je najmanjša opazka o kakem novinarju po navadi označena za sovražni govor in izvrševanje pritiska na medije. A če kdo novinarja fizično napade zato, ker opravlja svoje delo, ne da bi kršil kakršen koli zakon, potem preostali novinarji utihnejo, saj bi sicer morali reči kako besedo o nasilju islamistov, ki ga tako radi ignorirajo. Resnici na ljubo, mediji so o napadu poročali, a to so storili na tak način, da so novico kaj hitro zakopali in pozabili.

Rok Žavbi (Vir: Twitter)

Al Jazeera je v primerjavi s slovenskimi režimskimi mediji, ki o Žavbijevem napadu na novinarsko ekipo molčijo, šla še korak dlje in širi očitne laži. Tako so v novici, ki so jo objavili v arabščini, na Facebooku zapisali: “Šokanten video: Slovenski ultradesničarski novinar napadel in nadlegoval starejšega moža, zato ker njegov sin prijateljuje z muslimanom”.

Je razlog za tišino sorodstvo Žavbija s podpredsednikom LMŠ?

A kakor je razvidno s posnetka, taka trditev ne bi mogla biti dlje od resnice. Žavbijev oče je namreč prvi napadel novinarsko ekipo in začel grabiti po njihovi opremi ter groziti, da jo bo razbil. Zatem kamera pade na tla, z avtom pa se je pripeljal tudi obsojeni džihadist, ki je začel udarjati novinarja.

 

Predsednik LMŠ Marjan Šarec in podpredsednik stranke Igor Žavbi, ki je bratranec slovenskega džihadista Roka Žavbija (Vir: Twitter)

Zakaj Al Jazeera laže, se ni treba spraševati. Katar, kjer je omenjena televizija stacionirana, sosednje države obtožujejo financiranja terorizma. A kaj je razlog za mučno tišino slovenskih režimskih medijev? Mar so se res odločili, da raje kot svoje stanovske sodelavce zaščitijo obsojenega džihadista? Jih res skrbi za lastno varnost? Ali pa enostavno ne želijo stopiti preveč na žulj Listi Marjana Šarca, katere podpredsednik in podžupan Kamnika Igor Žavbi je bratranec Roka Žavbija, slovenskega džihadista?

A. B./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine