7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Afera Sova: Zadeva zrela za sklic izredne seje državnega zbora, v skrajni fazi tudi za ustavno obtožbo Marjana Šarca!

“Mislim, da je zadeva zrela za sklic izredne seje državnega zbora, s tem da bi osebno pričakoval, da bi to predlagal Knovs oziroma predsednik Matej Tonin,” je zadnje poteze Sove, ki ne priznava parlamentarnega nadzora, komentiral nekdanji predsednik Knovsa Branko Grims. V zadnji fazi je tudi možnost ustavne obtožbe predsednika vlade Marjana Šarca, ki je za to neposredno tudi odgovoren, je še poudaril Grims. Če se bo dokazalo, da gre pri izogibanju parlamentarnemu nadzoru za ukaz iz vladnih soban, bo imelo to hude politične posledice.

 

Včeraj smo v javnost posredovali informacijo, da je Sova pod vodstvom Rajka Kozmelja zavrnila predajo dokumentacije o zaposlitvah na Sovi v času mandata Marjana Šarca, ki jo je zahteval Knovs, in se tako izogiba parlamentarnemu nadzoru, saj obstajajo resni sumi, da je predsednik vlade Marjan Šarec zlorabil slovensko tajno službo za zaposlitev svoje dobre znanke Nataše H. Pri tem seveda obstajajo sumi, da je direktorju Sove tako ukazal sam Šarec oziroma njegov svetovalec za varnost Damir Črnčec, saj je pred tem članom Knovsa zagotovil, da bodo dokumentacijo izročili. Če se bo dokazalo, da gre pri izogibanju parlamentarnemu nadzoru za ukaz iz vladnih soban, bo imelo to hude politične posledice, ki bi lahko pomenile tudi padec vlade.

“Tukaj je potrebno vztrajati brezpogojno. V končni fazi so tudi orodja, ki jih ima tudi Knovs, ki smo ga uporabili tudi v minulem mandatu, sklic seje državnega zbora, sprejetje ustreznih sklepov. Veliko stvari se da sicer običajno, pri dovolj odločnem nastopu, da doseči tudi brez tega.” V zadnji fazi je tudi možnost ustavne obtožbe predsedniku vlade Marjanu Šarcu, ki je za to neposredno tudi odgovoren, je trenutno situacijo komentiral nekdanji predsednik Knovsa Branko Grims. V danem primeru pa gre za odločitev Sove, ki pa je po besedah Grimsa zdaj na nižjem nivoju. “Mislim pa, da je zadeva zrela za sklic izredne seje državnega zbora, s tem da bi osebno pričakoval, da bi to predlagal Knovs oziroma predsednik Matej Tonin.”

Tajne službe le še orodje za nadzor opozicije, drugega kriminala ne preiskujejo

“Dejstvo je, da imamo v Sloveniji državljane prvega in drugega reda, treba se bo resno soočiti s tem, da je ne glede na ustavno popolnoma jasna načela žal v Sloveniji ostal socializem. Socializem pa je sistem, ki je namenjen prevladi lenuhov in barab, ki iz tega vlečejo profit,” je poslanec Branko Grims komentiral primer, ki še zdaleč ni edini – kako se nekateri mariborski Romi na spletu hvalijo z večjimi vsotami gotovine, tudi po 20 tisoč evrov, po vsej verjetnosti pridobljenimi na črnem trgu. Po Sloveniji se že vzpostavljajo nevarna območja, kjer jih posamezne skupine “prevzamejo”, pri tem pa se Grims sprašuje, kje so pristojne varnostne službe. Za varnost so dolžni poskrbeti vlada in druge varnostne službe, ki pa svojih nalogam očitno niso kos.

Foto: Facebook

Spomnimo, da je mnogo primerov, ko v Sloveniji Romi ilegalno bogatijo, a ker jim to ni dovolj, se seveda obesijo tudi na socialni sistem in prejemajo vse možne socialne transferje (pomoči, stanovanja, dodatke), do katerih pošteni ne pridejo, ker država beleži vsak zasluženi evro, Romi pa ta nelegalno pridobljen denar seveda nikamor ne prijavijo. Poleg tega so posamezna območja Maribora tamkajšnji Romi popolnoma getoizirali, kot na primer Preradovičevo ulico. Tam se nahajajo relativno novi bloki, od koder pa so že odtujili vse, kar se je dalo odtujiti. Tako ni več vtičnic in stikal, vrstijo se intervencije policije, ki pa, kot kaže, ne učinkujejo. Ni tako le v Mariboru, tudi v Ljubljani se že vzpostavljajo takšna območja, v katera je že nevarno vstopiti.

Rezultat nedelovanja so lahko teroristični napadi

“Tudi v Ljubljani že stojijo okoli znanega objekta napisi ‘prepovedan prehod’ in podobno. Tudi sam, ko sem šel tam mimo, se je za mano zbrala množica desetih sumljivih moških, ki niso bili ravno prijateljsko razpoloženi, pa sem šel le mimo. To se že dogaja, dogaja pa se zato, ker tisti, ki vodijo mesta, to tudi vzpodbujajo,” je dejal Grims. Kam to pelje, je pokazal primer Molenbeeka v Bruslju, kjer je župan vzpodbujal islamizacijo in računal, da bo izvlekel politični profit. Potem pa je Molenbeek postal center izvoza terorizma za Francijo in za celoten severni del Evrope. “Glede na to, kar se dogaja v Ljubljani, je velika nevarnost, da se zgodba ponovi. Tukaj je treba imeti stvari pod nadzorom.”

Grims kritičen do vlade, da dopušča takšno izkoriščanje socialne pomoči, tisti, ki jo potrebujejo, pa je niso deležni
“Dokler imamo takšno vlado, kot jo imamo, pa se ne gre čuditi, da se 123 milijonov za ilegalne migrante zlahka najde, najde se milijone in milijone za lažno socialo, za tiste, ki izvajajo socialni parazitizem, ko gre pa za bolnega otroka ali za otroke iz revnih družin, moramo pa posamezniki zbirati za človeka vredno življenje ali pa sploh preživetje.” Konkreten primer ni nič drugačen od drugih primerov kakšnih družin, ki so jim oprostili 45 milijonov, je prepričan Grims. “Gre za to, da sistem nekateri zelo dobro zlorabljajo in iz njega profitirajo, medtem pa je najbolj kaznovana tista družina, v kateri sta oče in mati oba zaposlena in normalno vzdržujeta svoje otroke.” To je treba spremeniti tako, da se spremeni oblast.

Lana Božič

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine