7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Advokat Franci Matoz: Vso pošto smo prevzeli, naravnost brezumne so trditve, da vročevalci ne morejo najti predsednika vlade

Piše: Luka Perš

“V zvezi s članki, ki jih objavljajo dnevni mediji naj poudarim, da smo prevzeli vso pošto, ki jo je v zadevi Trenta sodišče vročalo. Vse pošiljke so vročene meni kot zagovorniku in tudi vse pošiljke za gospoda Predsednika Vlade RS Janeza Janšo lahko vročijo preko mene kot zagovornika. Naravno smešne so trditve, da vročevalci ne morejo najti predsednika Vlade RS na delovnem mestu. Zato so vsa namigovanja ali trditve, da gospod predsednik vlade RS Janez Janša ne dviga sodnih pošiljk oz. da ga celo detektiv ne najde so naravnost smešne,” se je na poročanja številnih medijev odzval zagovornik predsednika vlade, odvetnik Franci Matoz. 

Slovenski osrednji mediji danes poročajo, da premier Janez Janša noče sprejeti vročene pošte s strani Okrožnega sodišča v Ljubljani v zadevi Trenta. Še več, sodišče se je za pomoč obrnilo na detektiva, da izroči pošto Janši.

Trditve medijev smo preverili pri odvetniku Franciju Matozu, ki je zanikal je vse navedbe in nam zagotovil, da so prevzeli vso pošto v zadevi Trenta s strani sodišča. Vse pošiljke so namreč osebno vročene Matozu. Enako velja za vse pošiljke glede Janše, saj je njegov osebni zagovornik. Zato se mu zdijo trditve v večinskih medijih naravnost smešne. Zdi se mu absurdno, da vročevalci ne morejo najti predsednika vlade na delovnem mestu. Matoz ostro zanika, da predsednik vlade ne dviga sodnih pošiljk oz. “da ga celo detektiv ne najde.”  Te trditve so po njegovem smešne.

Bo sodišče zagotovilo neodvisno in nepristransko sojenje?
Spomnimo, da je primer Trenta klasičen primer političnega blatenje tistega, s katerim ne deliš podobnih političnih stališč. Janez Janša je v preteklosti opravil popolni legalni posel glede prodaje zemljišča v Trenti. V preteklosti smo že opozorili na sporne napake v omenjenem procesu. Odvetnik klienta Franci Matoz je zahteval, da se iz sodnega postopka izloči sodnik David Špernjak, ki je je magistriral pri Primožu Gorkiću, še enem ideološko sovražnem pravnem strokovnjaku do Janše. Kot smo že poročali, bi moral prvotni sodni senat sestavljati Irena Škulj Gradišar, Bernard Tajnšek in Milena Turuk. Konec februarja je sodišče poslalo dopis, kjer so zapisali, da je prišlo do zamenjave sodnika v senatu in da bo senat oblikovan po abecednem vrstnem redu predsednik in član senata, v senat pa je bil razporejen David Špernjak.

Vloga sodnika David Špernjaka je zelo sporna v procesu Trenta. (Foto: Polona Avanzo)

Vse kaže, da gre za še eno umazano nagajanje vladarjev medijskega prostora sedanji vladi, ki se pripravlja na zahtevno predsedovanje Svetu Evropske Unije. Prav na to je opozoril urednik Siola Peter Jančič. Poteza ljubljanskega okrožnega sodišča pod vodstvom predsednika Marjana Pogačnika se mu zdi sramotna. Ne smemo pa pozabiti, da je bil Pogačnik v preteklosti vplivni predstavnik nekdanje vladarice na levem političnem polu, Drnovškove Liberalne demokracije Slovenije (LDS). Zato nas ne sme čuditi, da gre za še en sodni konstrukt slovenskega krivosodja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine