22.9 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

2TDK zavrnil zahtevek za revizijo razpisa za izdelavo projektne dokumentacije

Družba 2TDK je zavrnila zahtevek podjetja Geoportal za revizijo zoper objavo in dokumentacijo razpisa za izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo drugega tira med Divačo in Koprom, so za STA pojasnili v družbi. Postopek se zdaj seli na državno revizijsko komisijo, ki mora sprejeti končno odločitev.

Na razpis, ki ga je družba 2TDK objavila novembra, je sicer prispela ena ponudba. V vrednosti 19,93 milijona evrov brez DDV jo je oddal konzorcij podjetij Elea iC, SŽ-Projektivno podjetje in IRGO Consulting.

Družba 2TDK, ki jo bo v prihodnje vodil Dušan Zorko, je poleg omenjene ponudbe v postopku prejelo tudi omenjeni zahtevek revizijo. Rok za odgovor se je iztekel opolnoči, v 2TDK pa so danes pojasnili, da so zahtevek zavrnili. Postopek se zdaj seli na državno revizijsko komisijo, ki bo imela končno besedo.

Projekt drugi tir sicer še vedno čaka na investicijski program, ki naj bi ga vlada po napovedih ministrstva za infrastrukturo potrdila še ta mesec. Ta predstavlja zadnjo oviro, da lahko Kolektor začne gradnjo cest ob predvideni trasi drugega tira, z investicijskim programom pa bo možna tudi sprožitev postopkov za izbor izvajalca za glavna gradbena dela na projektu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine