10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

26. maja pokažimo, da smo močni in zmoremo – za našo prihodnost, za naš narod

 

V Kulturnem domu v Koreni je potekalo srečanje članov, članic in simpatizerjev Podravske regijske koordinacije SDS. »26. maja pokažimo, da smo močni in zmoremo«, je zbrane nagovoril predsednik domačega OO Duplek Marko Rems. Na dogodku sta bila prisotna tudi nosilec skupne liste SDS in SLS na Evropskih volitvah 2019 dr. Milan Zver in kandidatka za evropsko poslanko Alenka Forte.

Srečanje je spremljal domoljubni kulturni program, ki ga je moderiral Mitja Grmovšek. V kulturnem programu so sodelovali Anže Šuštar, Fantje izpod Vurberka, harmonikarja Gašper in Danaja, godci Porini na porini in ansambel Norost.

Med prisotnimi so bili tudi poslanci DZ RS Marijan Pojbič, Franc Breznik, Karmen Furman, Bojan Podkrajšek in mag. Dejan Kaloh.

Prvi je besedo na odru dobil predsednik OO SDS Duplek Marko Rems. Povedal je, da je OO SDS Duplek opravil veliko nalogo pri uspehu na državnozborskih volitvah 2018, saj je ta okraj z mag. Dejanom Kalohom dobil poslanca in dodal: »Le s sodelovanjem lahko veliko doseženo.« je nadaljeval Marko Rems in zaključil:« 26. maja dokažimo, da smo močni in zmoremo.«

Po kratkem pevskem vložku je vse prisotne nagovorila kandidatka za evropsko poslanko Alenka Forte, ki se je v Koreni vsem na kratko predstavila in spregovorila o slabem stanju slovenskega zdravstvenega sistema.

Ob tem se je spomnila na nekdanjega zdravstvenega ministra dr. Bručana, ki je po mnenju Fortejeve bil zadnji z vizijo za razvoj slovenskega zdravstva. »Od leta 2009 dalje gre samo navzdol. Zdravniki se upirajo, ker več ne zmorejo. To je žalostna zgodba, ki jo kreira levičarsko socialistična ideologija.« Kot evropska poslanka se Fortejeva vidi na področju zdravstvene politike in okoljske problematike. Zavzemala se bo tudi za zdravo hrano ter starejše ljudi. »Želim si, da je Slovenija močna v Evropi. Vsak mandat, ki ga bo naša skupna lista dobila na Evropskih volitvah 2019, bo pripomogel k stabilizaciji zadev,« je še povedala Alenka Forte.

Srečanja članov in članic Podravske regijske koordinacije SDS se je udeležil tudi Franc Kangler. »Vsi, ki smo si leta 1990 želeli lastno državo in se za njo borili, smo danes razočarani,« je aktualno politično situacijo opisal Kangler in opomnil na izredno slabo stanje slovenskega sodstva. Po njegovem mnenju, mora biti Evropa pravična in poštena. »Predvsem pa si moramo želeti, da bodo zadoščene človekove svoboščine vsem, ne glede na to ali pripadaš levi ali desni politični polobli,« kar je po mnenju nekdanjega župana Maribora razlog več, da se je pojavil kot kandidat za Evropski parlament.

Kot zadnji je vse zbrane nagovoril aktualni evropski poslanec in nosilec skupne liste SDS in SLS dr. Milan Zver, ki verjame, da bo Evropska ljudska stranka iz Slovenije dobila ponovno vsaj pet evropskih poslanec. Opozoril je, da se danes črpa veliko manj evropskih sredstev, kot se je v preteklosti, ko je bila na vladi stranka SDS: »slabo črpanje evropskih sredstev, pomeni tudi izgubo delovnih mest, saj bi z evropskim denarjem lahko ustvarjali dobro poslovno okolje in tako ustvarjali nova delovna mesta.« Kot svoj uspeh je izpostavil program Erasmus+, ki bo v naslednji finančni perspektivi dobil še več denarja. Ob tem je vse starejše udeležence srečanja pozval k udeležbi v Erasmusovem podprogramu Grundtvig, namenjemu izmenjavi starejših oseb. Prav tako je dr. Zver ponosen, da se na njegovo pobudo ena izmed konferenčnih dvoran v Bruslju imenuje po očetu slovenske državnosti dr. Jožetu Pučniku. je v nadaljevanju povedal dr. Zver in opozoril, da ima zgolj Evropska ljudstva stranka jasen program, kako se soočiti z varnostnimi izzivi: migracije, obramba, terorizem, kibernetska vojna ter dodal: »V gospodarskem in socialnem smislu lahko napredujemo le, če bomo poskrbeli za varnost.«

Po koncu kulturnega programa je sledilo prijetno druženje in pogovor s kandidati za Evropski parlament. Ansambel Norost pa je poskrbel, da ni manjkalo lepe slovenske pesmi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine