9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

16 veleposlanikov v Sloveniji: Hvala slovenskim zdravstvenim delavcem in vsem drugim, ki delajo v času epidemije novega koronavirusa

Veleposlaniki in veleposlanice v Sloveniji so na svetovnem spletu objavili videoposnetek, v katerem se zahvaljujejo slovenskim zdravstvenim delavcem in vsem drugim, ki delajo v času epidemije novega koronavirusa, ter tudi širši javnosti.

 

“Hvala, ker skrbite za naše državljane, ki živijo v Sloveniji. Hvala, ker skrbite za nas in naše osebje, ko vas vsi potrebujemo. Hvala tudi, ker tako vestno skrbite za vse Slovence,” je v kratkem posnetku sporočilo 16 veleposlanikov.

“V vsaki od naših držav imajo slovenski državljani aktivno vlogo in so del širše skupnosti. Zato si tudi mi prizadevamo, da za njih poskrbimo na najboljši možni način,” so dodali.

Video so posneli veleposlaniki sami – doma v svojih rezidencah in brez običajne tehnične podpore, danes pa so ga objavili na svojih digitalnih kanalih, so sporočili z britanskega veleposlaništva, ki je usklajevalo projekt in uredilo končni posnetek.

Pri posnetku so sodelovali veleposlaniki in veleposlanice Avstrije, Brazilije, Hrvaške, Češke, Francije, Gruzije, Italije, Japonske, Romunije, Slovaške, Španije, Švice, Turčije, ZDA, Združenega kraljestva in Evropske komisije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine