4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

14. marec: Pregled ukrepov po občinah za preprečevanje širjenja koronavirusa

Pregled ukrepov, za katere so občine sporočile, da so jih sprejele za preprečevanje širjenja koronavirusa s svežimi informacijami na vrhu seznama.

 

LJUBLJANA

Upravna enota Ljubljana izvaja najnujnejše upravne storitve. Sektor za upravne notranje zadeve na Tobačni ulici 5 bo izvajal le najnujnejše naloge na oddelku za javni red, promet in matične zadeve (odprto bo eno okence) ter na oddelku za tujce (odprto bo eno okence). Izpostave oziroma okenca glavnih pisarn Vič-Rudnik,Moste-Polje, Šiška, Bežigrad ter Center ne bodo poslovala.

Od ponedeljka dalje bo na vseh linijah LPP začel veljati zimski počitniški vozni red. Ker bo v obratovanju manj vozil, bodo avtobuse dodatno čistili in dezinficirali tudi med dnevom. Na mestnih avtobusih je vstop za potnike mogoč na drugih vratih, vstop na prvih vratih pa bo začasno ukinjen. Do nadaljnjega turistični vlakec Urban ne bo vozil, s Kavalirjem pa se lahko poleg voznika vozi največ ena oz. dve osebi.

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad do nadaljnjega ne obratuje. Ljubljanski grad, stalne muzejske postavitve in trenutne razstave ter gostinski lokali v domeni najemnikov, za zdaj ostajajo odprti, velja pa omejitev števila obiskovalcev v razstavnih prostorih ter odpoved prireditev v zaprtih prostorih in vodenih ogledov za skupine.

Prostori Narodne in univerzitetne knjižnice bodo do preklica zaprti za uporabnike. Uporabnikom bodo do nadaljnjega nudili storitve po spletu oziroma po telefonu. Rok izposoje so podaljšali za 30 dni.

V Koloseju, Kinodvoru in kinu Komuna do nadaljnjega ni projekcij in dogodkov. Do 29. marca so odpovedane vse predstave in druge prireditve v SNG Drama Ljubljana. Do nadaljnjega so zaprti Narodna galerija, Prirodoslovni muzej Slovenije, Narodni muzej Slovenije, Cankarjev dom, Mestna knjižnica Ljubljana, Kinoteka, Moderna galerija. Muzej sodobne umetnosti Metelkova in številne druge kulturne ustanove. Lutkovno gledališče Ljubljana odpoveduje vse predstave in dogodke. Obiskovalce prosijo, da zaradi vračila denarja ne prihajajo na blagajno, o načinih vračila bodo obveščeni po elektronski pošti.

Zavetišče za živali Ljubljana ostaja odprto, vendar do nadaljnjega posluje v omejenem obsegu. Izvajajo le nujne odlove in oskrbo zapuščenih živali. Najditelje živali naprošajo, da živali ne vozijo neposredno v zavetišče, temveč jih predhodno obvestijo o najdbi živali na telefonsko številko 01 256 02 79. Ogledi in posvojitve potekajo v omejen obsegu v času uradnih ur. Pred prihodom v zavetišče je zaželeno naročanje po telefonu.

NOVA GORICA

Občine ožje Goriške omejujejo poslovanje občinskih uprav. Do nadaljnjega so uradne ure odpovedane. V času uradnih ur bodo dosegljivi po telefonu ter preko pošte in elektronske pošte. Trenutno so v fazi organiziranja oskrbe z najnujnejšo hrano, higienskimi pripomočki in zdravili za ljudi, ki zaradi okužbe ne bodo smeli zapustiti stanovanja in se sami ne bodo mogli oskrbovati. Vzpostavljene bodo posebne telefonske številke, objavili jih bodo najkasneje v ponedeljek.

TIC Nova Gorica bo do nadaljnjega zaprt za obiskovalce. Turistične informacije bodo nudili vsak delavnik od 8. do 16. ure na telefonski številki 05 330 46 00 in na elektronskem naslovu [email protected].

TRBOVLJE

Prilagojeno bo poslovanje s strankami na občini in upravni enoti. V času uradnih ur se bodo vse nujne zadeve urejale po telefonu oziroma preko e-pošte, kontakti zaposlenih bodo objavljeni na spletni strani občine. Plačevanje taks se bo lahko uredilo preko položnic. Na Rudarski cesti, pred bolnico in zdravstvenim domom, je do nadaljnjega ustavljeno plačevanje parkirnine.

Zasavske lekarne Trbovlje bodo obratovale samo še glavne lekarne v Zagorju, Hrastniku in Trbovljah.

Do nadaljnjega bodo zaprti knjižnica, Zasavski muzej Trbovlje, Delavski dom Trbovlje, Mladinski center Trbovlje s kavarno in mladinskim hotelom, Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Zasavska ljudska univerza, Zavod za šport Trbovlje s ŠD Polaj in celotni Športni park Rudar.

Do nadaljnjega bodo zaprti tudi manjša otroška igrišča v občini, igrišče Partizan, igralni del v Mestnem parku Trbovlje in zunanji fitnes na prostem na Kipah ter Trim steza Mladost. Otroških igrišč v občini se do nadaljnjega ne uporablja.

Na OZ Rdečega križa Trbovlje se bo suha hrana iz skladišča enkrat tedensko še vedno razdeljevala, razdeljevanje viškov hrane v Menažki se do nadaljnjega ustavi. Zaprto je skladišče z oblačili. Viškov hrane ne bo razdeljevala tudi Župnijska Karitas, kot tudi ne bodo sprejemali in razdeljevali oblek.

Komunala Trbovlje bo za stranke zaprla vrata, komunikacija z občani bo do nadaljnjega potekala preko telefona 03 56 53 126 oz. 03 56 53 100 ali preko e-poštnega naslova [email protected]. Tržni dan ob sobotah ostaja, vendar bo omejeno število ljudi, ki lahko naenkrat vstopijo na tržni prostor. Javne gospodarske službe bodo svoje delo normalno opravljale.

KAMNIK

Na kamniški občini so vzpostavili telefonsko številko za občane v stiski in njihovo oskrbo oziroma dostavo nujnih življenjskih potrebščin (hrana, zdravila). Ta velja izključno za oskrbo starejših, ki živijo sami. Na številko 051 374 207 lahko pokličejo od ponedeljka do nedelje med 9. in 20. uro.

Občina Kamnik odpoveduje vse prireditve ob prazniku Občine Kamnik. Prav tako so odpovedali slavnostno podelitev priznanj občine, ki je bila načrtovana v petek, 27. marca, ter prireditev s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra in promenadni nastop Mestne godbe Kamnik.

Od danes so zaprte žičniške naprave na Veliki Planini, blagajna nihalke in dva gostinska objekta, gostilna Zeleni rob in okrepčevalnica Skodla. Nihalka bo danes in v nedeljo potnike iz planine izključno v dolino peljala po normalnem voznem redu.

JESENICE

Do 27. marca so ukinjene uradne ure občinske uprave Občine Jesenice, vseh krajevnih skupnosti ter medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica. Zaposleni občinske uprave, krajevnih skupnosti ter medobčinskega inšpektorata in redarstva so na voljo prek telefona (v času uradnih ur) ter elektronske pošte.

Tržnica Jesenice je do 30. marca zaprta.

AJDOVŠČINA

Občinska uprava bo do preklica delovala brez uradnih ur za stranke. Uprava je dosegljiva na telefonski številki 05 36 59 110 ali na elektronski naslov [email protected]. Prav tako brez uradnih ur posluje tudi upravna enota, ki je za stranke dosegljiva na telefonski številki 05 36 43 200.

Lavričeva knjižnica Ajdovščina zapira vrata vseh svojih enot, tudi potujoča knjižnica bo ostala na parkirišču, prav tako v tem času ne bo obratoval knjigomat. Za čas zaprtosti ne bodo zaračunavali zamudnin. Na Ljudski univerzi Ajdovščina so vsi dogodki odpovedani, vrata v stavbo pa so do nadaljnjega zaklenjena.

Vrata so zaprli tudi Zavod za šport Ajdovščina, vključno z vsemi športnimi objekti, Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina, Pilonova galerija Ajdovščina, TIC Ajdovščina in vsi domovi krajanov. Društvom in drugim organizacijam je odrejena prekinitev vseh dejavnosti, dogodkov in rednega dela, ki vključuje zbiranje članov ali uporabnikov.

VIPAVA

Občinska uprava bo do preklica delovala brez uradnih ur za stranke. Uprava je dosegljiva na telefonski številki 05 36 43 410 ali na elektronski naslov [email protected].

Do nadaljnjega so zaprti Zavod za turizem TRG Vipava, Cirius Vipava, vipavska enota VDC – Ajdovščina-Vipava in vsi domovi krajanov.

RADOVLJICA

Do nadaljnjega je zaprta knjižnica Antona Tomaža Linharta. Bralci lahko preko portala cobiss dostopajo do e-knjig in si jih izposodijo.

ILIRSKA BISTRICA

Informiranje javnosti bo potekalo preko socialnega omrežja Facebook (Štab Civilne zaščite Občine Ilirska Bistrica) in spletne strani Občine Ilirska Bistrica. Na teh dveh mestih bodo objavljeni uradni in zanesljivi podatki o aktualnem dogajanju v ilirskobistriški občini. V naslednjem tednu bo v okviru štaba civilne zaščite vzpostavljen klicni center, kjer bodo občani pridobili dodatne informacije.

———————————————————-

MARIBOR

Omejen je vstop v uradne prostore Mestne občine Maribor in Upravne enote Maribor na Ulici heroja Staneta 1. V navedenih uradnih prostorih se lahko zadržuje največ deset zunanjih obiskovalcev hkrati. Ukinjene so uradne ure za stranke oziroma poslovanje za stranke v vseh prostorih Mestne občine Maribor. Za komunikacijo z Mestno občin Maribor sta občanom na voljo elektronska pošta [email protected] in telefonska številka 02 2201 000.

V Mestni občini Maribor uvajajo ukinitev plačevanja z gotovino na mestnih avtobusih. Od ponedeljka na vseh mestnih avtobusih voženj začasno pri vozniku ne bo mogoče plačevati z gotovino in s papirnatimi kupončki za eno vožnjo. Potnike pozivajo, da pravočasno poskrbijo za nakup ustreznih vozovnic v predprodaji – plastičnih kartic z eno ali več vožnjami. To lahko storijo na blagajni na glavni avtobusni postaji v Mlinski ulici, na spodnji postaji Pohorske vzpenjače, v Turistično informacijskem centru Maribor in na vseh zunanjih prodajnih mestih (trafikah). Omenjeni ukrep ukinitve plačevanja z gotovino in papirnatimi kupončki za eno vožnjo pri vozniku na avtobusu bo veljal do nadaljnjega oziroma do preklica. Za mestne avtobusne linije bodo med delavniki veljali sobotni vozni redi. Od sobote ne bo na razpolago prevoz z mini vozilom Maister. Blagajna na glavni avtobusni postaji v Mlinski ulici posluje v zmanjšanem obsegu: med delavniki bo odprta od 7. do 16. ure, ob vikendih pa od 8. do 13. ure.

Družba Nigrad je za stranke in uporabnike storitev začasno ukinila uradne ure na sedežu družbe na Zagrebški cesti 30, za vprašanja bodo dosegljivi na elektronskem naslovu [email protected]. V družbi Mariborski vodovod do nadaljnjega ni uradnih ur za zunanje stranke, sprejemajo samo nujne, vnaprej napovedane obiske. Zaprta je informacijska pisarna Snage, uporabniki storitev lahko nemoteno urejajo zadeve preko telefona na številkah 02 620 58 00 in 02 620 58 75 ali po elektronski poti na naslovu [email protected]. Spremenjen je delovni čas zavetišča za živali, za prostovoljce bo do nadaljnjega zaprto. Zaprte so javne sanitarije v mestu in Akvarij-terarij. Do nadaljnjega ni uradnih ur v Javnem medobčinskem stanovanjskem skladu Maribor.

Do nadaljnjega so odpovedane vse prireditve Narodnega doma Maribor, Pokrajinski muzej Maribor je zaprt, Dom ustvarjalnosti mladih Maribor, Muzej narodne osvoboditve je zaprl Trafiko, Muzej NO in Fotografski muzej bosta delala kot običajno. Do preklica je zaprta Ledna dvorana, od ponedeljka do preklica bo zaprto kopališče Pristan. Do preklica so zaprte vse enote Mariborske knjižnice, bibliobus ne vozi. Rok izposoje in podaljšanje gradiva (razen časopisov in revij) so v tem času podaljšali na 28 dni.

Na Pohorski vzpenjači velja omejitev vstopa, v posamezno kabino lahko vstopita največ dva potnika. Ista omejitev velja za sedežnico Pisker. Po 15. marcu smuka na Pohorju ne bo več mogoča.

Pogrebne slovesnosti se izvajajo zunaj in v najožjem družinskem krogu, do največ deset ljudi. Sprejem pokojnika v mrliško vežico je od 8. do 9. ure zjutraj. Po sprejemu se vežica zaklene, odklene se pol ure pred začetkom pogrebne slovesnosti. Mrliške vežice se dnevno razkužujejo.

KRANJ

Javni promet bo do preklica potekal po počitniškem voznem redu. Električno vozilo Kranvaj do nadaljnjega ne bo vozilo.

Komunala Kranj s ponedeljkom do preklica zapira zbirne centre Tenetiše, Zarica, Remont (Jezersko), Naklo in Šenčur. Ukinja tudi naročanje in odvoz kosovnih odpadkov za vse uporabnike.

Od ponedeljka do predvidoma 13. aprila bo zaprta Ljudska univerza Kranj in LUK – medgeneracijski center.

CELJE

Mestna občina Celje je zaprla mestno blagajno in glavno pisarno. Prav tako ne bo uradnih ur v občinski upravi Mestne občine Celje, dogodki v Narodnem domu pa so odpovedani. Občinska uprava bo še naprej dosegljiva po telefonu in elektronski pošti.

Do nadaljnjega so zaprti Stari grad Celje, Pokrajinski muzej Celje, Muzej novejše zgodovine Celje, Osrednja knjižnica Celje Zavod Celeia Celje: TIC na Glavnem trgu, Celjski dom, Center sodobnih umetnosti, Zgodovinski arhiv Celje, Gledališče Celje, Celjska kulturnica, Celjski mladinski center, Regijsko študijsko središče, Javni zavod Socio (tudi Večgeneracijski center, začasno ne sprejemajo donacij občanov), Ljudska univerza Celje ter Javni sklad za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Celje.

KOPER

V Mestni občini Koper je prepovedana uporaba javnih športnih objektov in drugih večnamenskih prostorov. Do nadaljnjega so zaprti Olimpijski bazen Koper, Arena Bonifika, dvorana Burja na Škofijah, vse šolske telovadnice, zadružni in kulturni domovi, Center dnevnih aktivnosti, Večgeneracijski center Morje in drugi zaprti javni prostori, v katerih so se odvijali različni dogodki.

Omeji se poslovanje občinskih uprav, krajevnih skupnosti ter javnih podjetij Marjetica Koper, Komunala Izola, Okolje Piran in Rižanski vodovod Koper ter Javnega stanovanjskega sklada Koper. Do preklica ukrepa so uradne ure teh ustanov za osebni sprejem strank odpovedane. V času uradnih ur bodo v Mestni občini Koper dosegljivi na telefonski številki 05 66 46 100 (centrala) oziroma na drugih številkah posameznih uradov (https://www.koper.si/sl/kontakti-2/), poslovali pa bodo tudi po pošti in elektronski pošti [email protected]. Številka občinskega inšpektorata MOK je 041 627 286, brezplačna številka pa 080 44 49.

V času večje ogroženosti za okužbo z novim koronavirusom bo Mestna občina Koper v sodelovanju z Obalnim domom upokojencev nudila pomoč pri dostavi zdravil, hrane in higienskih potrebščin starostnikom in invalidom v občini, ki to pomoč potrebujejo. Od ponedeljka bodo lahko vsak delovnik med 7. in 18. uro poklicali na telefonsko številko Gerontološkega centra Obalnega doma upokojencev Koper: 05 663 45 85.

V Zavetišču za živali je prepovedan vstop nezaposlenim. Začasno se v zavetišču ukinejo uradne ure, živali se do nadaljnjega ne oddaja.

NOVO MESTO

Do nadaljnjega je zaprta občinska stavba. Zadeve lahko meščani urejajo preko spletne pošte [email protected] ali navadne pošte na naslovu Seidlova cesta 1. Za informacije in nujne zadeve so na voljo na telefonski številki 07 39 39 202 v ponedeljek in torek od 8. do 17. ure, v sredo od 8. do 17. ure ter v četrtek in petek od 8. do 14. ure.

Zaradi varnostnih ukrepov zaščite voznikov in uporabnikov brezplačnih prevozov za starejše Rudi Prostofer začasno prekinja izvedbo prevozov. Uporabniki, ki so imeli dogovorjen termin, bodo s stani klicnega centra Zavoda Zlata mreža o tem pravočasno obveščeni.

Do preklica je zaprta kavarna in knjigarna Goga na Glavnem trgu. V tem času bodo Novomeščanom naročene knjige dostavljali dopoldne na dom. Za že naročene in še ne prevzete knjige naj v dopoldanskem času pokličitejo na 031 523 212 ali 040 900 988. Do preklica je zaprta tudi Novomeška knjižnica.

VELENJE

Turistično-informacijska pisarna v Vili Bianci bo odprta po prilagojenem delovnem času, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro, med vikendi pa bo zaprta. Prav tako odpovedujejo vse dogodke, ki so bili napovedani v prostorih Vile Biance. Predvidoma bo sistem mestnih koles BICY ponovno vzpostavljen po 20. marcu 2020. Vsi ukrepi veljajo do preklica.

Upravna stavba PUP-Saubermacher bo do nadaljnjega zaprta. Stranke naprošajo, da osebno opravijo le najnujnejše storitve, pred osebnim obiskom pa poskušajo rešitev poiskati po telefonu na številkah 03 896 87 11, 03 896 87 18 ali 051 244 521 oziroma pišejo na elektronski naslov [email protected].

Od ponedeljka bodo do nadaljnjega zaprti zbirni centri in zbirna mesta v Velenju, Šoštanju, Šmartnem ob Paki in Podhomu, Gornji Grad.

Muzej premogovništva Slovenije in Muzej Velenje bosta zaprta do preklica.

Vsi javni zavodi so odpovedali vse dogodke do konca aprila. Zaprte so vse enote Knjižnice Velenje in Muzeja Velenje, Dom kulture Velenje in Kino Velenje. S soboto se zapira tudi Galerija Velenje in vsi objekti ŠRZ Rdeča dvorana Velenje (bazen, fitnes, stadion, Rdeča dvorana). Dijaški dom je zaprt, ostaja pa odprt študentski dom MC. Hostel zaenkrat še ostaja odprt, upoštevajo pa vse preventivne ukrepe. Javna kuhinja bo nemoteno obratovala.

Kamerat do nadaljnjega ne bo izvajal prevozov, bodo pa v tem obdobju na območju Mestne občine Velenje namesto starostnikov po nujne stvari (manjše vrednosti) v trgovino ali lekarno odšli člani prostovoljne skupine Udarnik MC Velenje. Storitve bodo na voljo od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro. Dosegljivi so na telefonski številki 03 898 19 22 (pisarna Mladinskega centra Velenje).

BREŽICE

Do nadaljnjega so zaprti Mladinski center Brežice, Mestna hiša Brežice, Mc hostel in Tic v Termah Čatež s pripadajočimi prostori.

PTUJ

Turistično informacijski center Ptuj je do nadaljnjega zaprt za obiskovalce. Za stranke bodo na voljo v dosedanjem rednem odpiralnem času (od ponedeljka do sobote od 9. do 17. ure in v nedeljo od 10. do 16. ure) preko elektronske pošte: [email protected] in telefonske številke 02 779 60 11.

ŠKOFJA LOKA

Občina Škofja Loka in Upravna enota Škofja Loka poslujeta samo preko telefona in elektronskih sporočil. Mladinski centri (MDC Blok, DC OM, DCM Podlubnik, Zavod O) so zaprti, prav tako so do nadaljnjega odpovedane vse dejavnosti v telovadnicah in bazenih. Do nadaljnjega je zaprt Sokolski dom Škofja Loka.

Knjižnica Ivana Tavčarja od ponedeljka do nadaljnjega ne bo izvajala dodatnih dejavnosti, še naprej pa bodo vse enote knjižnice odprte za izposojo. Prav tako bodo uporabnikom na voljo čitalnice.

MURSKA SOBOTA

Galerija Murska Sobota je do nadaljnjega zaprta za vse obiskovalce. Komunikacija z galerijskimi uporabniki poteka izključno po telefonu 02 522 38 34 ali preko elektronskih sporočil ([email protected]). Pomurski muzej Murska Sobota in MIKK Murska Sobota sta do preklica zaprta za obiskovalce.

PIRAN

Do nadaljnjega so uradne ure za sprejem strank odpovedane. V času uradnih ur občinske uprave občine Piran in Medobčinskega inšpektorata in redarstva Občine Piran in občine Ankaran bodo dosegljivi izključno po telefonu 05 67 10 300 in elektronski pošti [email protected]. Navedeno velja tudi za poslovanje krajevnih skupnosti. Kontakti krajevnih skupnosti so navedeni na občinski spletni strani. V družbi Okolje Piran bodo do nadaljnjega v času uradnih ur poslovali izključno preko telefona (05 617 50 00 ali 080 88 15), elektronske ([email protected]) in navadne pošte.

Na relaciji parkirišče Fornače-Piran TT bo v avtobus mogoče vstopati in izstopati le skozi zadnja vrata. Vse uporabnike javnega prevoza ob tem pozivajo, da so med vožnjo od sopotnikov oddaljeni najmanj en meter.

Do preklica je za obiskovalce zaprt Pomorski muzej z vsemi dislociranimi enotami, zaprta so tudi razstavišča Obalnih galerij Piran.

SLOVENJ GRADEC

Na občini so vzpostavili delovno skupino za krizne razmere in za potrebe koordinacije in komunikacije tudi službo za krizno komuniciranje, ki bo v prihajajočih dneh koordinirala različne aktivnosti ter pripravila potrebne načrte. V veljavi so odloki o prepovedih organizacije prireditev, odsvetujejo tudi vsakršna nepotrebna zbiranja in sestanke v zaprtih prostorih, kjer ni mogoče zagotoviti ustreznih varnostnih ukrepov za omejitev možnosti okužbe. Do nadaljnjega osebni obiski v prostorih mestne uprave niso možni, uprava je občanom na voljo izključno po telefonu. Osebni obisk je možen samo v nujnih in neodložljivih primerih.

KOČEVJE

Zaprti so Kulturni center Kočevje, Hostel Bearlog in Turistični kompleks Jezero, zaposleni delo opravljajo od doma. Za vprašanja so na voljo preko e-pošte ([email protected]) ali telefonske številke 031 466 566.

IZOLA

Do nadaljnjega so uradne ure za sprejem strank odpovedane. V času uradnih ur bodo na Občini Izola dosegljivi na telefonski številki 05 66 00 107 (kabinet župana), 66 00 100 (centrala), 66 00 350 (številka občinskega inšpektorata) 051 442 330 (dežurna številka občinskega redarstva). Omejitev za stranke velja tudi na krajevnih skupnostih, kjer bodo do nadaljnjega ravno tako dosegljivi samo po telefonu. Vloge ali drugo dokumentacijo naj občani oddajo v poštni nabiralnik na pročelju občinske stavbe na Sončnem nabrežju 8.

Do preklica je zaprt Medgeneracijski center Izola.

POSTOJNA

Za obiskovalce so zaprti Postojnska jama, gostinski, trgovinski in nastanitveni obrati. Ukrep velja za vse vrste ogledov Postojnske jame, Predjamskega gradu, Vivarija, razstave EXPO jama kras in Tajnih prostorov Hotela Jama. Zaprtje do preklica velja tudi za hotel Vila Planinka na Jezerskem.

TRŽIČ

Komuniciranje med občani in občinsko upravo Tržič je do preklica omejeno na navadno pošto (Trg svobode 18, 4290 Tržič), elektronsko pošto ([email protected]) ali po telefonu (04 597 15 10). Vstop občanom je v stavbo občine do nadaljnjega onemogočen.

Občina do nadaljnjega odpoveduje vse dogodke, ki jih organizira ali soorganizira.

ANKARAN

Do nadaljnjega so uradne ure za sprejem strank odpovedane. V času uradih ur bodo na Občini Ankaran dosegljivi na telefonski številki 05 66 53 000 (sprejemna pisarna občinske uprave), 05 66 53 080 (številka medobčinskega inšpektorata) in 080 10 55 (dežurna številka medobčinskega redarstva), poslovali pa bodo tudi po pošti in elektronski pošti [email protected].

BLED

V blejski občini sta za stranke zaprti občina in redarstvo. Občane pozivajo, da vse stvari urejajo po telefonu, elektronski pošti ali navadni pošti.

Do nadaljnjega so zaprti informacijski centri TNP, informacijski center TD Bled na promenadi, upravna stavba Infrastrukture in Ledena dvorana, javna stranišča, knjižnice, Festivalna dvorana Bled in Blejski grad in Blejski hoteli. Odpovedane so vse prireditve in dogodki.

BOHINJ

Odpovedani so vsi dogodki v organizaciji Javnega zavoda Triglavski narodni park in zaprta vsa informacijska središča Triglavskega narodnega parka.

BOVEC

Od ponedeljka do nadaljnjega bo Občina Bovec za stranke dosegljiva samo na telefonski številki 05 384 19 01 in po elektronski pošti: [email protected], sprejemna pisarna, ter vse druge pisarne, bodo za stranke do nadaljnjega zaprte. Delo v občinski upravi bo sicer potekalo nemoteno.

Smučišče Kanin ne obratuje.

HRPELJE-KOZINA

Prepovedano je zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa na celotnem območju občine. Odpovedane so vse načrtovane javne prireditve. Prepovedano je neposredno poslovanje občinske uprave s strankami. Storitve občinske uprave se strankam zagotavljajo po telefonu v času uradnih ur oziroma preko elektronske pošte.

RAVNE NA KOROŠKEM

Začasno so zaprte vse javne ustanove (Mestna hiša, šole in vrtci, knjižnica, kulturni in športni center,…). Izjemi sta lekarna in zdravstveni dom, kjer veljajo posebna navodila. Odpovedane so vse javne prireditve in javna zbiranja.

MIREN-KOSTANJEVICA

Pomnik miru na Cerju bo do nadaljnjega zaprt za obiskovalce.

Zadnje novice

Sorodne vsebine