10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

(GALERIJA) Županovo priznanje Festivalu Stična za 20 let

Minuli vikend se je z odprtjem retrospektivne razstave Jožeta Trontlja v galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem tudi uradno začel jubilejni 20. mednarodni Festival Stična. Slavnostno otvoritev so v kulturnem programu popestrili člani etno skupine Gross upi, ki od letos deluje pod okriljem Kulturnega društva Stična.

Na uradni otvoritvi sta zbrane nagovorila zbrane nagovoril župan Dušan Strnad in v podporo stiškim kulturnikom, ki že dve desetletji spodbujajo razvoj kulture v naši občini, izročil spominski kovanec Prijetno domače. Županovo priznanje sta sprejela Marko Grabljevec, predsednik KD Stična in eden od pobudnikov Festivala, Mik Lampret. Slednji je obiskovalcem tudi podrobneje predstavil pestro tritedensko dogajanje v Stični. Podrobnejše o Festivalu Stična si oglejte v prispevku Televizije Vaš kanal.

Sobotni večer se je nadaljeval v Opatovi kapeli stiškega samostana, kjer so številni obiskovalci prisluhnili koncertu klasične glasbe v izvedbi Godalnega orkestra KD Stična s solistom Makom Munijem Mihevcem na klavirju.

Zadnje novice

Sorodne vsebine